Noordkop Actueel
© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden

NOORDKOP – Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden. Warm je op met een grote kom van deze gezonde tomaten-maaltijdsoep.

Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden

Albert Heijn Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden Uitprinten
Aantal: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Voedingswaarden: 515 K Calorieën 21 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 U heeft gestemd )

Ingrediënten

  • 275 g meergranenrijst
  • 750 g romatomaat
  • 6½ g Italiaanse kruidenmix
  • 1 middelgrote ui
  • 1 bol knoflook
  • 4 el milde olijfolie
  • 425 ml gepelde tomaten in blik
  • 750 ml water
  • 125 g mozzarella

Instructies

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de Italiaanse kruiden erover. Snijd de ui ongepeld in parten en de knoflookbol horizontaal doormidden. Leg bij de tomaten. Besprenkel alles met de helft van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en bak de gepelde tomaten 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdwenen is. Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje en verwijder de schil van de ui. Voeg de ui, knoflook, geroosterde tomaten, het water en de blaadjes van de geroosterde kruiden toe aan de gepelde tomaten in de soeppan. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.
  3. Scheur de mozzarella in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de rijst en de mozzarella erover. Bestrooi met peper.

Extra

bewaartip: Je kunt de soep t/m stap 2 tot 2 dagen van tevoren maken. Invriezen kan ook (maxi- maal 3 maanden). Laat ontdooien en warm de soep op middelhoog vuur op.

© Albert Heijn / Allerhande

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Weerbericht Noordkop: bewolkt en nevelig, later af en toe regen. Maandag droger

Redactie

Weerbericht Noordkop: onstuimig met regenbuien

Redactie

Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes

Albert Heijn