Noordkop Actueel
Algemeen

Wieringerwaard krijgt kleinschalige school voor maximaal 8 havoleerlingen

WIERINGERWAARD – Wieringerwaard is binnenkort een school rijker, een kleinschalige school wel te verstaan. De gemeente Hollands Kroon heeft een omgevingsvergunning verleend aan de initiatiefnemers voor de kleinschalige school aan de Waardpolderhoofdweg 1 in Wieringerwaard.

Op het ontwerpbesluit die vanaf 14 januari 2022 ter inzage heeft gelegen zijn twee zienswijzen ingediend waarop de omgevingsvergunning deels is aangepast, zo is de quickscan natuur komen te vervallen.

De school is erkend en heeft een eigen BRIN-nummer (31KU). Kinderen mogen tot en met 14 jaar op de basisschool ingeschreven staan. De 4 havoleerlingen zijn een groepje kinderen die nog niet klaar zijn voor de middelbare school, maar wel klaar zijn met de basisschoolstof. De school zal voor maximaal 8 havoscholieren ruimte bieden.

De scholieren zullen ongeveer 15 uur per week les gaan krijgen, op de tijden dat de basisschool niet in gebruik is, de maandagmiddag, woensdagmiddag en de vrijdagen.

Basisschool De Natuurschuur biedt particulier onderwijs in Wieringerwaard, vlak bij Schagen in Noord-Holland, waar natuur en onderwijs centraal staan. Op de Natuurschuur komen veel (hoog)gevoelige, hoogtrillende kinderen die het bij ons heel fijn vinden om zoveel rust, natuur en ruimte te ervaren. Ze komen in het reguliere onderwijs vaak niet goed uit de verf, kunnen zichzelf niet laten zien; komen niet goed in verbinding met hun eigen natuur.

De Natuurschuur is niet geschikt voor kinderen met externaliserende gedragsproblemen. Wij bieden maximaal 18 kinderen met twee à drie begeleiders gepersonaliseerd onderwijs. Het kind en zijn eigen natuur staan centraal bij ons.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Overlast scooters en elektrische steps binnenstad Den Helder, ‘niemand grijpt in’

Redactie

Waaksaam gaat verkeersdrempels N248 herstellen

Redactie

Weerbericht Noordkop: bewolkt en kans op wat motregen

Redactie