Noordkop Actueel
Algemeen

Weerbericht Noordkop: perioden met (mot)regen, in de middag opklarend

NOORDKOP – Vanochtend is het bewolkt en trekt een gebied met regen en motregen van noordwest naar zuidoost over het land. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In de avond trekken er weer enkele buien over. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige tot vrij krachtige, langs de kust krachtige wind, is aanvankelijk zuidwest, maar draait gedurende de dag naar west tot noordwest en neemt daarbij geleidelijk in kracht af.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en kan aanvankelijk nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van iets boven het vriespunt landinwaarts tot 5°C vlak aan zee. De west tot noordwestenwind is matig, vlak aan zee af en toe vrij krachtig.

Vrijdagochtend zou er in het zuidoosten lokaal mist kunnen voorkomen. Verder zijn er in het zuidwesten wolkenvelden, elders is er aanvankelijk redelijk wat ruimte voor de zon. Het blijft droog. In de loop van de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en in de tweede helft van de avond kan er in het westen lokaal lichte regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond de 8°C. De wind draait geleidelijk van west tot noordwest naar zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Albert Heijn

Overlast scooters en elektrische steps binnenstad Den Helder, ‘niemand grijpt in’

Redactie

Column Claudia Selders-Kroezen: ‘Stop met snus! Of liever nog, begin er niet aan… ‘

Redactie