Noordkop Actueel
Algemeen

Weerbericht Noordkop: onstuimig met vanochtend aan de kust noordwesterstorm, morgen minder wind

NOORDKOP – Het is vandaag zeer onstuimig met veel bewolking en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. De maxima komen uit op 8 a 9°C. De wind is noordwest en (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft, boven land. Aan de (noord)westkust en op het IJsselmeer komt enige tijd een noordwesterstorm te staan, 9 Bft. Er komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwesten van 90-110 km/u, vlak aan zee tot ongeveer 120 km/uur. Voor het noordwesten is hiervoor een code oranje van kracht, de piek van de wind valt in de tweede helft van de ochtend. In de avond neemt de wind geleidelijk verder af naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en komen er verspreid over het land ook enkele regenbuien voor. Het kwik daalt naar 5°C in het noordwesten tot ca. 2°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige wind.

Morgen overdag zijn er in het oosten eerst nog enkele opklaringen, maar van het westen uit wordt de bewolking steeds dikker. Vanaf later in de ochtend zijn er vooral landinwaarts perioden met regen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droger en komen er enkele opklaringen voor. Het wordt ongeveer 8 a 9 °C bij een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde westenwind, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

 

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

4500 euro per keer, dat moet de gemeente Den Helder betalen voor elke gemeenteraadsvergadering

Redactie

Wat is jouw mening over de coronapandemie

Redactie

Taart verloot onder de eerste tien inschrijvingen Bloemendagen 2022

Redactie