Noordkop Actueel
Algemeen

Weerbericht Noordkop: licht tot half bewolkt en enkele buien

NOORDKOP – Vandaag is het licht tot half bewolkt en komen er enkele lichte buien voor. In de avond trekken de buien weg naar Duitsland, maar neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het regenen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een zwakke tot matige wind die in de loop van de dag van west tot noordwest naar zuid tot zuidwest draait. In de avond neemt de wind toe, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. In het oosten en zuidoosten van het land kan daar ook (natte) sneeuw bij voorkomen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, langs de kust krachtig en de minimumtemperatuur varieert van 5°C vlak aan zee tot 1°C in het oosten.

Vrijdagochtend trekken regen en natte sneeuw oostwaarts weg. Al snel volgen er van het westen uit buien, lokaal met hagel en onweer. Vrijdagavond kan er met name in het zuidoosten (natte) sneeuw vallen, met mogelijk een smeltend sneeuwdek van enkele cm tot gevolg. De maxima liggen rond 5°C. De west- tot zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

‘Groep die niet kan rondkomen door inflatie wordt steeds groter’

Redactie

Voel je Tarzan tijdens de voorjaarsvakantie in de Noordkop

Redactie

Burgemeester geeft startschot voor viering 10 jaar Hollands Kroon

Redactie