Noordkop Actueel
Algemeen

Wachten op de bus in een oase van bloemen en ook nog luxe toiletten, in Den Oever kan het straks

DEN OEVER – Het huidige busstation van Den Oever gaat op de schop en zal worden getransformeerd naar een busstation met een overdaad aan bloemen en planten en een luxe toiletgebouw. De gemeente Hollands Kroon gaat in augustus starten met de transformatie van het nu zielloze busstation waarvan de opbrengst van de verkoop van de grond zal gaan worden gebruikt om een luxe toiletgebouw te gaan plaatsen.

Van de huidige materialen zal een deel gaan worden hergebruikt in het nieuwe busstation, zo worden de betonnen tegels weer gebruikt als wandbekleding in de schuine wand die zal worden gecreëerd.

Woordvoerder Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon zegt in een reactie: ‘Er is gestart met de aanleg van een regenwaterriool zodat de hemelwaterafvoer en straatkolken van het gemengde riool kunnen worden afgekoppeld. Daarnaast was de verharding nodig toe aan een opknapbeurt. De openbare verlichting wordt uitgevoerd in authentieke lantaarnpalen. De uitstraling van de straten gaat weer meer richting de uitstraling die past bij het oude vissersdorp.

De straatklinkers worden opnieuw gebruikt, aangevuld met een deel straatklinkers die vrijkomen bij een werk in Slootdorp. Voor de inrichting van het oude parkeerterrein van de Deka markt worden straatklinkers gebruikt die vrijkomen bij de werkzaamheden in Wieringerwerf. Duurzaam dus.’

Aannemer Dekker uit Warmenhuizen trekt 12 weken uit voor de complete transformatie en hoopt dus voor de kerst van dit jaar klaar te zijn waarna de gebruikers van het busstation er weer jaren van kunnen profiteren.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Wieringerwerf, het ‘Zandvoort van de Noordkop’ , vooral scooters zorgen voor overlast

Redactie

GGD wijzigt openingstijden teststraten, de vraag is sterk gedaald

Redactie

Autowasstraten en glazenwassers krijgen het weer druk, wederom Saharastof onderweg naar onze regio

Redactie