Noordkop Actueel
Foto aangeleverd
Algemeen

Vogelopvang De Paddestoel start inzamelingsactie om beveiligingscamera’s te kunnen kopen

DEN HELDER – Na de vernielingen van afgelopen week toen op 3 avonden door vandalen besloot De Paddestoel dat het genoeg is geweest en dat er beveiligingscamera’s moeten komen om zo de vandalen op beeld te krijgen.

Beheerder Ruth Schelhaas vertelt tegen NK Actueel: “Het hele parkeerterrein lag vol glas en scherven, van kopjes die in de bomen hingen met vogelvoer erin. Ook een vogelbadje moest het ontgelden. Vervolgens zijn de opvanghokken uit elkaar getrokken, 1 is echt afgebroken en niet meer te gebruiken. Twee ramen ingegooid, dus nu zitten we in het donker. Brievenbus op het dak gegooid, een schep op het dak, stenen, stokken. Alles wat stuk kon is nu stuk. We laten een offerte maken door Deko, en zijn alvast een inzamelingsactie gestart omdat mensen daar ook om vroegen.”

Lees ook: Wie terroriseert Vogelopvang De Paddestoel in Den Helder.

De schade voor De Paddestoel loopt in de vele honderden euro’s, die mogelijk gaat worden verhaalt op een paar kinderen die vorige week door de politie werden gesnapt en bij de ouders afgeleverd. Hierover is nog geen duidelijkheid.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Extra regels plaatsen windmolens vervallen, geen 600 meter limiet meer

Redactie

Provincie Noord-Holland stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor verduurzamen sportaccommodaties

Redactie

Verkeershinder Boomgaardweg en Trambaan in Nieuwe Niedorp door werkzaamheden

Redactie