Universitair Docent Sensor Ministerie van Defensie 09-09-2023

  1. Vacatures Den Helder
  2. Universitair Docent Sensor Ministerie van Defensie 09-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Universitair docent sensor, wapen- en communicatiesystemen

  • Locatie: Den Helder

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee. Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Wat ga je doen?

Werkomgeving:
De werkzaamheden worden verricht binnen de vakgroep Militaire Technologische Wetenschappen (MTW) van de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Deze vakgroep verzorgt wetenschappelijk bachelor- en masteronderwijs voor alle technische afstudeerrichtingen van de officiersopleidingen van Defensie en verzorgt vaktechnisch onderwijs voor de functieopleidingen van alle technische officieren van de Koninklijke Marine.
Omschrijving van de functie:
Het onderwijs en onderzoek op het gebied van sensorsystemen houdt zich bezig met de technologie en operationele inzet van militaire systemen, zoals schepen, vliegtuigen en landsystemen.
Hierbij worden de systemen als zelfstandige eenheid beschouwd (platform centrisch) en worden zij vanuit de onderlinge samenwerking in operationele netwerken bekeken (netwerk centrisch).
Als universitair docent levert u een essentiële bijdrage aan onderwijs en onderzoek op het gebied van militair technische wetenschappen.
Het kennisgebied wordt benaderd vanuit een integrale behandeling van de volgende aspecten:
• Signalen, signaalverwerking, propagatie en systemen;
• (Tele)communicatie;
• Informatietechnologie;
• Commandovoeringssystemen;
• Operations Research;
• Sensor- en wapentechnologie.
De kennissectie verzorgt twee geaccrediteerde opleidingen:
1. BSc opleiding Militaire Systemen en Technologie (MS&T) voor zowel Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Landmacht en Marechaussee. De bacheloropleiding is het wetenschappelijke deel van de beroepsopleiding voor technisch georiënteerde officieren bij de krijgsmacht.
2. MSc opleiding Military Technology, Processes & Systems (MTPS), hetgeen een technisch-wetenschappelijke masteropleiding is voor zowel defensiepersoneel als externe studenten.
Het kennisteam Sensorsystemen bestaat uit een hoogleraar, een UHD en UD. Binnen dit kennisteam is een vacature voor de Universitair docent Sensorensystemen.
Deze functie houdt het volgende in:
• Het geven en ontwikkelen van onderwijs in de bacheloropleiding MS&T en masteropleiding MTPS voor verschillende doelgroepen. Het betreft hier vakken op het gebied van de signaalverwerking, telecommunicatie, sensortechniek, EM-golven, propagatie en antennes, daarin ondersteund door practicumdocenten. Ook wordt een bijdrage verwacht aan het projectonderwijs. Daarnaast dient betrokkene als UD mee te werken aan de continue vernieuwing van het onderwijs in het licht van vaktechnische en onderwijstechnische ontwikkelingen. Het doen van onderzoek aan sensorsystemen, sensornetwerken en propagatieaspecten;
• Het meewerken aan begeleiden van de studenten in de bachelor- en masteropleiding;
• Het meewerken aan de onderwijs- en onderzoeksorganisatie van de capaciteitsgroep;
• Meewerken aan de invulling van de profileringsruimte Sensorsystemen van de bachelor MS&T en betrokken bij het begeleiden van studenten bij het afstudeerwerk;
• In samenspraak met de hoogleraar en UHD meewerken aan de onderzoeksinspanningen op het vakgebied en het begeleiden van promovendi;
• Het onderhouden van contacten in het vakgebied, allereerst met de operationele gebruikers en de materieelsorganisatie van de krijgsmacht, maar ook met onderzoeksinstituten en universiteiten en tenslotte ook met de industrie.

Wie zoeken we

Functie eisen
• U heeft een afgeronde academische opleiding (wo-master) op een relevante discipline binnen het kennisdomein militaire sensorsystemen;
• Gepromoveerd (dr.) of bezig met een promotietraject in de afrondende fase;
• Werkervaring in het vakgebied;
• In staat om in een multidisciplinair team aan sensorsystemen te werken en de problematiek te vertalen naar de operationele toepassingen;
• U beschikt over een wetenschappelijk publicatie track record en heeft de ambitie om onderzoek te verrichten en daarover te publiceren;
• Affiniteit met de krijgsmacht;
• Goede didactische kwaliteiten en ervaring/affiniteit met het onderwijs;
• Goede contactuele eigenschappen;
• Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
• Goede beheersing van de Engelse taal;
• Aanwijsbaar in staat om mee te werken in onderzoeksprojecten, bij voorkeur in samenwerking met meerdere partners.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 12
Minimum salaris: €4.900 bruto per maand
Maximum salaris: €6.300 bruto per maand
Contractduur 24 maanden (proeftijd aanstelling)
Aantal uren per week 38
Plaats Den Helder, Noord-Holland


Overige arbeidsvoorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of adv-uren op te bouwen.

De organisatie Ministerie van Defensie, Defensie Ondersteuningscommando

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHoofddocent
Indicatie salaris (min – max]6300 – 6300
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)38 – 38
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/niet-militaire-vacatures/universitair-docent-sensor-wapen-en-communicatiesystemen-11238

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.