Noordkop Actueel
Foto: Hoenderdaell
Algemeen

Twee sneeuwluipaarden uit Engeland naar Landgoed Hoenderdaell

ANNA PAULOWNA – Sinds een paar weken zijn er twee sneeuwluipaarden op Landgoed Hoenderdaell. De twee dieren komen uit een dierentuin in Engeland welke ging sluiten. Deze twee hadden dus een nieuw thuis nodig.

De dieren zijn behoorlijk schuw en worden na hun verplichte quarantaineperiode eerst rustig in het separatieverblijf gelaten. Na een periode van wennen, mogen ze ook het grote verblijf ontdekken. De bezoekers kunnen ze daarom niet meteen zien, omdat ze eerst meer op hun gemak moeten zijn.

Verblijf Perzische panter

Vorig jaar is er een speciaal panterverblijf gemaakt voor twee Perzische panters die zijn opgevangen bij Stichting Leeuw. Na het overlijden van een van deze dieren en in afwachting van goedkeuring van het verblijf was deze verhuizing nog niet gerealiseerd. Nu Perzische panter Fred alleen is en de aandacht van zijn panterbuurvrouwen bij Stichting Leeuw hem afleiding geeft, is uiteindelijk besloten om de twee sneeuwluipaarden in dit panterverblijf te huisvesten.

Bijzonder dier

De sneeuwluipaard staat bekend als een schuw en mysterieus roofdier met een geweldige camouflage en wordt daarom ook wel ‘Geest van de bergen’ genoemd. Het is een bedreigde diersoort waardoor Landgoed Hoenderdaell hoopt om in de toekomst aan een fokprogramma mee te kunnen doen om de soort in stand te houden.

 

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Volkssterrenwacht Orion opent haar deuren

Redactie

Martine de Vries-Spee te gast in ‘Met de deur Open’ op Noordkop Centraal

Redactie

Geen versoepelingen coronamaatregelen

Redactie