Noordkop Actueel
Algemeen

Toekomstbestendig maken Schout en Schepenenbuurt Den Helder

DEN HELDER – Aanstaande vrijdag 6 mei zal aannemersbedrijf Faber uit Bolsward beginnen met het toekomstbestendig maken van de Schout en de Schepenbuurt in Den Helder. Dit houdt in dat de riolering gaat worden vervangen. De straat zal hiervoor moeten worden opengebroken.

De aannemer begint aan het gedeelte Graaf Willem 2 straat vanaf nr. 26 t/m 48. De bestrating zal worden verwijderd, maar de woningen blijven wel te voet bereikbaar. Daarna worden er pompen geplaatst om het grondwater weg te pompen om de grond droog te krijgen waarna er gaat worden begonnen met de graafwerkzaamheden en het aanleggen van de nieuwe riolering dat op 9 mei gaat beginnen.

De aannemer verwacht ongeveer 7 weken bezig te zijn, maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Parkeren en bereikbaarheid

Staat uw auto geparkeerd aan dit deel van de Graaf Willem 2 straat? Dan vraagt de aannemer u vriendelijk om uw auto vóór vrijdag 6 mei 07:00 uur ergens anders te parkeren. (Er zijn extra parkeerplaatsen gecreëerd dmv. stalen rijplaten thv het Reehorstpark)

Hulpdiensten (zoals ambulance of brandweer) kunnen uw woning altijd bereiken. U kunt de hulpdiensten eventueel wel attenderen op de werkzaamheden.Tijdens de werkzaamheden blijft uw woning te voet en met een scootmobiel bereikbaar, fietsers worden verzocht af te stappen en met de fiets aan de hand verder te lopen.

Veiligheid

Voor het werk gebruikt de aanemer onder andere graafmachines, shovels en vrachtwagens. De machinisten en chauffeurs van deze machines zijn uiterst geconcentreerd aan het werk. Zij zien veel, maar niet alles. Het is daarom niet toegestaan om binnen het draaibereik van de machines te komen. Ook kinderen vinden het  werk meestal interessant. Vertel daarom uw kind(eren) dat zij uit de buurt van de machines blijven.

Vragen? Bel de uitvoerder

De werkzaamheden zullen ongetwijfeld hinder opleveren. De aannemer doet zijn uiterste best om dit tot een minimum te beperken. Heeft u toch vragen over deze werkzaamheden, dan kunt u deze stellen aan de  uitvoerder, Dennis Kiewied. U kunt Dennis van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur bellen op: 06 – 10368264

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Coronabesmettingen bij De Bron en Magnushof Schagen en Kapellehof Den Oever

Redactie

Kantine Schagen United wordt ontmoetingsplek voor 55-plussers

Redactie

Slimme HVC app helpt bij afval scheiden

Redactie