Noordkop Actueel
Bedrijven

Thuiszorg Samen start met digitaal systeem voor gebruik medicijnen

NOORDKOP – Afgelopen maand is Thuiszorg Samen met een digitaal systeem voor het toezien op en registreren van medicijnen in de thuiszorg gestart. Dit doen zij in aansluiting op de eerdere samenwerking met andere thuiszorgorganisaties en apotheken en apotheekhoudende huisartsen in de regio Noord-Holland Noord.

Het systeem geeft een actueel overzicht van het medicijngebruik van iedere cliënt. Het is een elektronisch ToedienRegistratieSysteem (eTRS) en heet CareXS Meddy.

Werkwijze
De gegevens van de cliënten komen via de apotheek in het systeem terecht. Medewerkers in de thuiszorg zien in een app op hun telefoon of tablet welke medicijnen ze moeten overhandigen of toedienen. Ze tekenen het gelijk af in de app, zodat het systeem direct weer bij is.

Voordelen
Het belangrijkste voordeel is dat de medicijnen nu nog veiliger worden toegediend. Het systeem is altijd helemaal bij. Het werk voor apotheken, thuiszorgprofessionals én de organisaties is eenvoudiger dan voorheen. Via de app kunnen apotheken en thuiszorgorganisaties nog beter samenwerken. Daarnaast hebben de thuiszorgorganisaties altijd een totaaloverzicht van alle gebruikte medicijnen.

Start en vervolg
Begin februari zijn de eerste trainingen van medewerkers gestart. Er is gestart met een pilot van ongeveer twee maanden in het thuiszorgteam Tuitjenhorn.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

‘Steun de glastuinbouw en redt daarmee ook de energietransitie!’

Redactie

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Aldi kaas Abdij Zacht, Listeria bacterie aangetroffen

Redactie

Crematorium Schagen overgenomen door Funecap uit Frankrijk

Redactie