Technicus Scheepsbouw Ministerie van Defensie 09-09-2023

  1. Vacatures Den Helder
  2. Technicus Scheepsbouw Ministerie van Defensie 09-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Technicus scheepsbouw

  • Locatie: Den Helder - Marinebasis

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee. Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Wat ga je doen?

Wapens en systemen van Defensie moeten op onze schepen en platforms altijd gebruiksklaar zijn. Alleen zo garanderen we vrijheid en veiligheid. Als technicus scheepsbouw doe je zelfstandig revisie en onderhoud aan de installaties en scheepsonderdelen van het Commando Zeestrijdkrachten in Den Helder. En begeleid je collega's die net in dit werk zijn begonnen. Dat doe je in een topteam van technici en onderhoudsmonteurs, dat altijd gaat voor kwaliteit.

Alle techniek in topconditie
Jij zorgt met je team dat de scheepstechniek en (wapen)systemen over de hele wereld in topconditie zijn en blijven. Lifecyclemanagement noemen we dat. Dat betekent naast het echte onderhoud ook veel controleren, nalopen en rapporteren. Vaak gaat het om systemen waar ingewikkelde technologie en applicaties bij horen. Soms neem je bij je revisies en een collega mee zodat die het vak nog beter leert. En ook buiten jouw vakgroep help en ondersteun je collega's. Je taken zijn onder andere:

• het maken en plaatsen van complete, gecompliceerde constructies of delen daarvan
• regelen dat het transport en de ontvangst van materiaal op tijd gebeurt, zodat je verder kunt
• bewaken van de werkverdeling, voortgang en gereed melden van het onderhoud
• controleren en documenteren van de kwaliteit van het geleverde werk en rapporteren bij regelmatig terugkerende gebreken
• assisteren van engineeris bij onderzoek en ontwikkeling van modificaties

Je werkt vanuit de Techniekgroep Platform (TG PLF) in Den Helder altijd samen met engineers, werktuigbouwkundigen en onderhoudsmonteurs aan het paraat en gebruiksklaar houden van onderdelen over de hele wereld. Ook werk je veel met de andere groepen en afdelingen.

Wie zoeken we

Je hebt een onderzoekende houding en ziet het snel als er gebreken of defecten zijn. Ook ben je collegiaal en gericht op samenwerking. Jou kunnen ze alles vragen. Met jouw ervaring begeleid je graag minder ervaren medewerkers. Moeten we het anders aanpakken dan de officiële werkmethode als het werk daarom vraagt, dan zorg jij dat je collega's van de andere afdelingen daarvan op de hoogte zijn. Je werkt netjes en overlegt als dat nodig is. Verder:
• heb je een mbo 3-diploma in de richting middenkaderfunctionaris, werktuigbouw of scheepsbouw
• ben je in het bezit van een VCA-certificaat en heb je aanvullende cursussen gehaald of bent bereid deze te halen
• heb je ruime ervaring in een vergelijkbare functie in de scheepstechniek
• ben je bereid soms ondersteunende taken te doen die niet bij je oorspronkelijke functie horen

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 5
Minimum salaris: €2.400 bruto per maand
Maximum salaris: €3.050 bruto per maand
Aantal uren per week 38
Plaats Den Helder - Marinebasis, Noord-Holland


De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando en de Defensie Materieel Organisatie.

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando en de Defensie Materieel Organisatie lijken op werkmaatschappijen.

Commando Zeestrijdkrachten
Het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) richt zich op het leveren van veiligheid op en vanuit zee. Het CZSK is, als het uitvoerende deel van de Koninklijke Marine en het maritieme deel van de Nederlandse krijgsmacht, verantwoordelijk voor de inzetbaarheid en integratie van de operationele vloot- en marinierseenheden en voor de inbedding van de eenheden in 'joint' en 'combined' verband. Daarnaast voert het CZSK civiele overheidstaken uit in Nederland en het Caribisch gebied.

De afdeling Commando Zeestrijdkrachten MT: PLF: STAAL&CONSTR&TTC

Je werkt bij de directie Materiële Instandhouding (DMI) van de Koninklijke Marine in Den Helder. De DMI onderhoudt (wapen)systemen van de Koninklijke Marine en is betrokken bij de gehele levensduur van een schip of systeem. Van nieuwbouw en onderhoud tot aan afstoting.

Techniekgroep Platform
Bij de Techniekgroep Platform (TG PLF) voer jij je werkzaamheden uit. TG PLF zorgt dat het materiaal waarvoor we verantwoordelijk zijn, op elk moment gebruiksklaar is, waar ook ter wereld. We leveren lifecycle-support op diverse platforminstallaties en drukvoerende systemen, en zijn normstellend voor het onderhoud aan duikmaterieel voor heel Defensie. Daarnaast ondersteunt TG PLF ad hoc de directie Materiële Instandhouding en de varende eenheden ten behoeve van onderhoudstaken, zowel nationaal als internationaal. De hoofdvestigingsplaats van de TG PLF is Den Helder.

Bijzonderheden

• Meer weten over de functie, met wie je samenwerkt en wat de uitdagingen zijn? Bel of mail met , Productiemanager Platform Staal Constructies via of .
• Voor vragen over de selectieprocedure kan je onze p&o-adviseur A. Mulder mailen via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelScheepswerktuigkundige
Indicatie salaris (min – max]3050 – 3050
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)38 – 38
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/niet-militaire-vacatures/technicus-scheepsbouw-10396

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.