Noordkop Actueel
Algemeen Gemeenten Nieuws

Start werkzaamheden riolering Gasstraat Den Helder

DEN HELDER – In opdracht van de gemeente gaat aannemer J. Winder het hemelwaterriool in de Gasstraat verlengen tot aan de Spoorgracht. Dit is het riool dat regenwater afvoert via de putten in de straat. Het hemelwatersysteem dat er nu ligt kan de hoeveelheid regen niet voldoende aan. Door het riool te verlengen, kan het regenwater beter wegstromen richting de Spoorgracht. Zie de afbeelding hiernaast voor de locatie van het riool en de werkzaamheden.

De werkzaamheden in de Gasstraat lopen van de Jonkerstraat tot de Spoorgracht. De nieuwe rioolleiding kan zijn water vervolgens kwijt in de gracht.

Planning

Momenteel is de aannemer J. Winder bezig met de voorbereidingen. Eind maart is de firma van plan om te starten met de werkzaamheden. De aannemer informeert u hier later over met een brief.

Hinder

De werkzaamheden vinden plaats op een plek die vanuit meerdere kanten bereikbaar is. Hierdoor blijven alle woningen goed bereikbaar. De Spoorgracht wordt een korte periode afgesloten. Daar komt dan een omleiding. Over de werktijden van de aannemer wordt u ook rechtstreeks door de aannemer geïnformeerd.

Voor meer informatie: ra.de.wit@denhelder.nl of via het contactformulier op www.denhelder.nl/e-mail.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Den Helder reageert in brief aan bewoners Prinses Margrietstraat over wateroverlast

Redactie

Den Helder start met de herinrichting van het noordelijk deel van Kruiszwin

Redactie

Nieuwe minister van rechtsbescherming is de oud-burgemeester van Niedorp

Redactie