Noordkop Actueel
Foto aangeleverd
Algemeen

Skatebaan Anna Paulowna meer een meer een vuilnisbelt

ANNA PAULOWNA – ‘Met enige regelmaat roepen mijn kinderen ‘zullen we naar de skatebaan’?! Lekker even de skeelers aan en op de skatebaan even wat energie kwijtraken,’ zegt Zwerfie Anna Paulona tegen NK Actueel.

Een mooie plek in Anna Paulowna waar we zuinig op moeten zijn. Lekker voetballen, basketballen of skatend over de skatebaan. Ook een chill plaats voor de mensen die wat minder sportief zijn.

De vorige keren dat we er waren was het al slalommend om het zwerfafval en allerhande rotzooi mogelijk om ons te vermaken. Maar de ergernis over de hoeveelheid afval was groot. Gisterochtend besloot ik om een afvalgrijper mee te nemen. En terwijl de kids hun trucjes oefenden op de skeelers liep ik een rondje gewapend met de afvalgrijper. En in een half uurtjes was de mand vol.

En dan is het niet eens mogelijk om alle hele kleine stukjes glas en plastic op te ruimen. Daarvoor heb je bijna een stofzuiger nodig.‘ gaat Zwerfie verder.

Het is zo ontzettend jammer dat mensen deze plek niet waarderen en er een zootje van maken.
Zelfs de kinderen vroegen zich hardop af ‘Waarom drinken mensen wel hier een blikje en gaat deze vervolgens in het gras’? Tja, ik hou het er maar op dat het voor sommige mensen luiheid, gemakzucht of onachtzaamheid is.  Want de afvalbak die bij de container staat was nagenoeg leeg…

Voor zover ik weet is de skatebaan er ooit gekomen met als ‘eis’ van de gemeente dat de omgeving door de jongeren zelf netjes gehouden wordt. Ga zelf eens kijken wat jouw mening erover is.’

De naastgelegen parkeerplaats is trouwens niet veel beter….

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Vijf Tsjechische militairen in neergestort vliegtuig uit WOII gevonden

Redactie

Lekkerbekje met aardappel en groente uit de oven

Albert Heijn

‘Iedereen kan leren reanimeren’

Redactie