Senior Software Engineer Ministerie van Defensie 13-09-2023

  1. Vacatures Den Helder
  2. Senior Software Engineer Ministerie van Defensie 13-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Senior Software Engineer

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee. Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Wat ga je doen?

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.
Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo'n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Wat ga je doen?

Als Senior Software Engineer bij Maritieme IT in Den Helder ben je belast met het ontwerp, de bouw en het deployment van de in-house ontwikkelde state-of-the-art en missie-kritische software producten. Deze producten ondersteunen de militaire eindgebruikers bij het uitvoeren van hun missies in het maritieme domein. Het betreft complexe producten waarvan de betrouwbaarheid en kwaliteit essentieel is. Je brengt de specificaties van het te ontwikkelen software product in kaart om te komen tot een software ontwerp op hoofdlijnen. In sommige gevallen leidt dit ook tot een verdere detaillering van een complex software ontwerp. Ook het uitvoeren van experimenten en productevaluatie en -selectie behoort tot je takenpakket.

Je ontwikkelt (in teamverband) een meervoudig complex software product, waarbij oplossingsalternatieven om gewenste situaties in de informatievoorziening te bereiken worden ontwikkeld en afgewogen.

Je bent verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van testen van dit software product, het analyseren van de testresultaten en het besluiten over aanpassing van het software product. Dit alles in nauwe samenwerking met onze test engineers. Je stemt af met o.a. architecten, leveranciers en gebruikers om het gewenste resultaat te leveren. In voorkomende gevallen verzorg je ook de installatie van dit software product, inclusief integratie met andere systemen. Bij vragen en storingen lever je ondersteuning bij incidentenoplossing en probleemonderzoek, en mogelijk het aanpassen van het meervoudig complexe software product op basis van de geaccordeerde wijzigingsvoorstellen.

Je levert ondersteuning bij beoordeling van proposals, specificaties en producten van toeleveranciers.

Je speelt een significante rol in beslissingen over werkwijzen en inhoud van te leveren producten en diensten. Het concretiseren en uitwerken van een operationeel/technische visie betreffende de automatisering van systemen voor operationeel gebruik.

Je senioriteit uit zich in het permanent instandhouden van kennis op operationele en technische terreinen door deelname in diverse fora en internationale samenwerkingsverbanden, (literatuur)onderzoek, marktverkenning en onderzoek bij eindgebruikers, het analyseren van deze informatie, het inschatten van risico's, het afwegen en trekken van conclusies en vandaaruit besluiten over aanbevelingen met als doel de efficiency en effectiviteit van software engineering en daarmee de kwaliteit en betrouwbaarheid van het software product te verhogen. Het zelfstandig uitvoeren van een uitgebreide of diepgaande studie en/of analyse vanuit het door betrokkene afgedekte kennisgebied. Het zelfstandig begeleiden van (interne of externe) studieopdracht of programma (bv bij de Nederlandse industrie, o.a. TNN en/of kennisinstituten o.a. TNO).

Je geeft leiding aan of participeert in complexe multidisciplinaire projecten op het gebied van softwareontwikkeling, door het geven van leiding aan een team door het opstellen van een plan, het functioneel aansturen van teamleden, het bewaken van de planning en het rapporteren en het coördineren van de realisatie van complexe werkpakketten.

Als Senior Software Engineer is de omvang van de groep waarmee je samenwerkt groot en de samenstelling divers. Het betreft het voeren van in- en extern overleg om afstemming te bereiken en adviezen te geven over de toepassing van regelgeving of uitvoering van beleid. De (operationele) eindproducten worden gerealiseerd door samenwerking met UX designers, business analisten, architecten en de operationele eindgebruiker.

Je voert overleg met vertegenwoordigers van overige defensie onderdelen om te komen tot concrete behoeftestellingen. Je draagt bij aan de voorbereiding van materieelsprojecten vanuit een systeem-, operationeel-, technisch perspectief. Adviseert over systeemwijzigingen en bent in staat om samen met de industrie proposals, specificaties en producten te beoordelen om uiteindelijk de behoefte te kunnen realiseren.

Je correspondeert met (internationale) vakgenoten (o.a. universiteiten, kennisinstituten, industrie en diverse internationale (NATO) werkgroepen) over vakinhoudelijke zaken om kennis binnen het bedrijf actueel te houden.

Wie zoeken we

Wat vragen we?

  • Je hebt een afgeronde HBO of universitaire opleiding, bij voorkeur richting Informatica.
  • Langdurige ervaring met het gebruik en toepassen van software engineering.
  • Langdurige ervaring met het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van operationele software systemen en technologische ontwikkelingen op dit gebied.
  • Ruime ervaring in het leiden van- en/of participeren in multidisciplinaire ICT-projecten.
  • Vaardigheid in het geven van sturing aan multidisciplinaire teams.
  • Je hebt kennis van de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed in een team werken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 12
Minimum salaris: €4.900 bruto per maand
Maximum salaris: €6.300 bruto per maand
Contractduur Betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
Aantal uren per week 38
Plaats Den-Helder, Noord-Holland


Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJava Developer
Indicatie salaris (min – max]6300 – 6300
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)38 – 38
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/niet-militaire-vacatures/senior-software-engineer-10676

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.