Senior Projectleider verbouwing stadhuis en stadskantoor Eminent Groep 27-05-2024

  1. Vacatures Noordkop
  2. Senior Projectleider verbouwing stadhuis en stadskantoor Eminent Groep 27-05-2024

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

De projectleider voor het stadhuis en de herhuisvesting van het stadskantoor heeft twee parallelle en nauw verbonden taken:

  1. Herhuisvesting van verschillende groepen vanuit het stadskantoor 
  2. Opstellen en uitvoeren van een bestuursopdracht voor de renovatie en verbouwing van het monumentale stadhuis van Enkhuizen.

Taak 1: Herhuisvesting

Op 21 mei is een bestuursopdracht vastgesteld voor de herhuisvesting van verschillende groepen uit het te slopen stadskantoor. Het stadskantoor moet eind 2024 leeg zijn en klaar voor herontwikkeling met woningbouw (deze herontwikkeling valt buiten deze opdracht).

Het is essentieel om tijdelijke en/of permanente huisvesting te vinden voor alle groepen die momenteel in het stadskantoor gehuisvest zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat niet alle medewerkers en gebruikers van het stadskantoor naar het stadhuis kunnen verhuizen vanwege de groei van afdelingen en de beperkte capaciteit van het monumentale stadhuis.

De drie groepen die gehuisvest moeten worden zijn:

  • Team Handhaving Openbare Ruimte
  • Stichting Iedereen Telt Mee
  • Dienstverlening, waaronder spreekkamers en flexwerkplekken voor Burgerzaken (BZ), WMO/Jeugdhulp, Schuldhulpverlening, Klant Contact Centrum (KCC) en Facilitaire Zaken.

Voor alle drie de groepen zijn pakket van eisen opgesteld. Er zijn al verschillende mogelijke locaties verkend, en noodscenario's zijn overwogen.

Taak 2: Renovatie en Verbouwing Stadhuis

Er is een nieuwe bestuursopdracht nodig voor de renovatie en verbouwing van het monumentale stadhuis van Enkhuizen, aangezien de bestaande opdracht uit 2022 niet meer uitvoerbaar blijkt te zijn. Deze nieuwe opdracht moet worden opgesteld en goedgekeurd, afgestemd op de bestuursopdracht voor het stadskantoor. Na goedkeuring start de uitvoering van de opdracht. Het betreft hier de verbouwing van een Rijksmonument.

Vacature eisen

De projectleider moet ruime en aantoonbare ervaring hebben met de verbouwing van stadskantoren/gemeentekantoren, en in het bijzonder met de renovatie en verbouwing van Rijksmonumentale gebouwen zoals een historisch stadhuis. De projectleider is verantwoordelijk voor het opstellen van documenten en moet ervaring hebben met schrijven voor bestuurlijke besluitvorming. Het is belangrijk dat de projectleider de verantwoordelijke wethouder kan ondersteunen en adviseren, zelfs als dit advies afwijkt van de wensen van de bestuurder. Zelfstandig werken is een vereiste, evenals de mogelijkheid om op te schalen naar de ambtelijk opdrachtgever bij bestuurlijk of maatschappelijk gevoelige kwesties. Het renoveren van een historisch stadhuis is politiek zeer gevoelig, en het omgaan met deze gevoeligheid is een van de belangrijkste competenties.

Competenties: Politiek sensitief; zelfstandig met vooral oog voor integraliteit! oplossingsgericht; pragmatisch; creatief en neemt initiatief. 

Ervaring is vereist. Minimaal 5 jaar, meer dan 10 jaar is wenselijk. 

De belangrijkste vaardigheid is communicatief. Je bent uitstekend bereikbaar en benaderbaar via telefoon, mail en fysiek wanneer je op kantoor werkt. Lukt het even niet om bereikbaar te zijn reageer je binnen 2 werkdagen terug. 

 

FunctietitelProjectleider Bronbemaling
Indicatie salaris (min – max]5000 – 9999
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevenss.kruit@eminentgroep.nl , onbekend https://www.eminentgroep.nl
Type contractZZP
BrancheOverheid/Non-profit, Techniek
LocatieHoogkarspel, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://eminentgroep.nl/vacatures/senior-projectleider-verbouwing-stadhuis-en-stadskantoor-hoogkarspel-1971709/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.