Senior Product Specialist Ministerie van Defensie 09-08-2023

 1. Vacatures Den Helder
 2. Senior Product Specialist Ministerie van Defensie 09-08-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Senior product specialist | ecf: ict operations manager

 • Locatie: Den Helder

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee. Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Wat ga je doen?

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo'n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in het ICT-vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? Ben jij goed in coördineren en vindt je het leuk als je alles mag regelen en continu lekker in de weer bent? Ben jij een spin in het web die het leuk vindt om het centrale aanspreekpunt te zijn voor zowel projectleiders, systeem managers, beheerders en andere collega's? Ben jij een doorzetter en denk je in oplossingen dan komen we graag met jou in gesprek.

Als Senior Product Specialist ben je nauw betrokken bij IT operaties van Defensie!

Wat ga je doen?

Als Sr Product Specialist bij de afdeling COC2 en I&V kom je te werken in een complexe technische ICT- architectuur. Jouw kennis van onze infrastructuur en IT middelen, beheer, automatiseren, verbeter jij samen met het beheerteam, onze IT-omgevingen. Daarmee zijn verslaglegging, documenteren en rapporteren voor jou vanzelfsprekend.

We vragen van de Sr. Product Specialist | ICT Operations Manager zijn kennis te verrijken naar nieuwe. De technische omgeving waarin de toepassingen zullen worden gehost worden op dit moment vernieuwd. De toepassingen zullen gaan landen op een nieuw ontwikkeld Basis Cloud Platform (on-premise), gebaseerd op recente virtualisatie, automation en containertechnieken.

De TAP-straat (test, acceptatie, productie) staat onder jouw verantwoordelijkheid. Je onderzoekt, diagnosticeert en je zorgt dat systeem gerelateerde problemen opgelost worden door de beheerders. Je werkt in teamverband en bent verantwoordelijk voor de directe aansturing van de beheerders.

Om verstoring te minimaliseren plan je installatiewerkzaamheden. Uiteraard ben je goed bekend met de organisatieprocedures om de integriteit en veiligheid van de systemen te waarborgen. Jouw werkzaamheden zijn in grote lijnen uit te tekenen in drie prioriteiten:

 • Coördineren van de implementatie van de omgevingen: bereidt de inrichting en borging van het beheer voor dmv accepteren van projectenoverdrachten
 • Coördineren en borgen van de technische uitvoering van changes (RFC's), , release- en beheerkalender (lifecyclemanagement) activiteiten, toezien op de handhaving van geldende externe en interne acceptatiecriteria en normenkaders.
 • Toezien op het gebruik van bouwsteen standaarden en defensie acceptatiecriteria en het ten uitvoering brengen van de beveiligingsmaatregelen conform het Defensie Beveiligings Beleid zoals beschreven in het Technisch Ontwerp.
 • Incidenten afhandelen: coördineren van de handelingen van de beheerders.
 • Dagelijks beheer: je ziet er op toe dat het dagelijks beheer door de beheerders wordt uitgevoerd. Hiervoor heb je bijvoorbeeld contact met gebruikers en leveranciers.
 • Projecten: jij bent er ter ondersteuning wanneer de infrastructuur uitgebreid wordt met bijvoorbeeld nieuwe tooling of als bestaande tooling wordt aangepast.

Waar ga je werken?

Het Serviceteam COC2 (Civiele Operationele Command & Control) is verantwoordelijk voor het technisch implementeren en beheren van de applicaties van de Koninklijke Marechaussee, welke worden gehost in de datacenters van Defensie. Het Serviceteam heeft hiervoor alle skills aan boord, vanaf technisch ontwerp tot aan borging en uitvoering beheer, en werkt in een agile / scrum setting. De leden van het Serviceteam werken deels op locatie (standplaats) en deels thuis.

Het Serviceteam COC2 is onderdeel het Joint IV Commando (JIVC) dat op zijn beurt onderdeel is van de Commando Materieel en IT (COMMIT). JIVC is de IT leverancier voor alle Defensie onderdelen en telt ongeveer 3.500 medewerkers. Binnen JIVC is de afdeling Civiel Operationele Command & Control - Inlichtingen & Veiligheid (COC2-I&V) o.a. verantwoordelijk voor de IV en IT van de Koninklijke Marechaussee (KMar).

De klant van het Serviceteam COC2, de Koninklijke Marechaussee (KMar), heeft drie hoofdtaken: grenspolitietaak, bewaken en beveiligen, internationale en militaire politietaken. De taken van de KMar worden sterk beïnvloed door de wet en regelgeving op Nederlands en Europees niveau, waardoor een grote dynamiek in de behoefte ontstaat. De IV en IT van de KMar worden continu gemoderniseerd om de KMar beter te kunnen ondersteunen in het uitvoeren van de taken in een steeds dynamischer wordende omgeving. Het KMar applicatielandschap is zeer complex en de afhankelijkheid van de KMar operatie van de IT wordt steeds groter, hetgeen hoge eisen stelt aan de inrichting en ondersteuning door JIVC en dus door het Serviceteam COC2.

Het ServiceTeam bestaat uit Beheerders, Infra Architecten, Product Specialisten, Ontwerpers en een Solution Architect. Het team werkt Agile.

Oftewel de Commando Materieel en IT, is verantwoordelijk voor het beheer en de ondersteuning van IT binnen de Nederlandse krijgsmacht. Ze faciliteren de aanschaf en ontwikkeling van IT-middelen, onderhouden de IT-infrastructuur en bieden technische ondersteuning aan de krijgsmachtonderdelen. Daarnaast waarborgen ze informatiebeveiliging en implementeren ze cybersecuritymaatregelen. COMMIT speelt een cruciale rol bij het verbeteren van operationele capaciteiten door geavanceerde communicatiesystemen, command and control-systemen en informatiebeheersystemen te implementeren. Ze leveren ook IT-diensten, zoals netwerkbeheer en werkplekondersteuning. Door COMMIT kan de krijgsmacht effectief en efficiënt opereren in een snel veranderende digitale omgeving, met gegarandeerde vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie.

Wie zoeken we

Wat vragen we?

Profiel:

 • HBO+ werk- en denkniveau, aangetoond met een HBO -diploma in een aan Bedrijfskunde, Informatica, Computertechniek of Telecommunicatie gerelateerd kennisgebied of middels een MBO diploma met minimaal 5 jaar werkervaring;
 • Ruime ervaring met (delen van) complexe infrastructuren op het gebied van ICT dienstverlening (> 5 jaar)
 • Ruime ervaring met het werken in teamverband, motiveren en enthousiasmeren (> 5 jaar)
 • Je hebt ervaring met procesgericht werken: Het analyseren van verstoringen, het vaststellen van oorzaken en het adviseren over het treffen van modificaties of andere maatregelen is jou niet vreemd.

Je hebt kennis betreft:

 • Business Change Mangement
 • Information Security Management
 • Aantoonbare meerjarige ervaring met Beheeromgeving
 • Inzicht en ervaring met releaseplannen, architectuurplannen en procesmodellen
 • Vaardigheid in het opstellen van adviezen en rapportages.
 • Vaardigheid om snel en adequaat te handelen in geval van probleemsituaties.
 • Vaardigheid in het aansturen van mensen, besluitvaardigheid, overtuigingskracht.

Wat je bij voorkeur verder nog in huis hebt:

 • Kandidaten met ervaring in technisch applicatie beheer op Windows of Linux gevirtualiseerde en container-platformen alsmede kennis en ervaring hebben van Cloud omgevingen hebben een pré.

Competenties:

 • We zijn op zoek naar een kandidaat die uitstekend in teamverband kan werken, waarbij effectieve samenwerking, communicatie en het bevorderen van een positieve teamdynamiek centraal staan.
 • De ideale kandidaat toont een sterke verantwoordelijkheidszin en kan betrouwbaarheid waarborgen, waardoor hij/zij in staat is om toegewezen taken serieus te nemen en succesvolle projectresultaten te behalen.
 • Goede communicatieve vaardigheden zijn van essentieel belang, aangezien de kandidaat moet kunnen communiceren met collega's, klanten en belanghebbenden om informatie helder over te brengen en effectieve interacties te bevorderen.
 • We waarderen kandidaten die organisatiegericht zijn en begrijpen hoe ze hun werk kunnen afstemmen op de doelstellingen van de organisatie, om zo bij te dragen aan het overkoepelende succes van projecten.
 • Een proactieve houding en het nemen van initiatief worden zeer op prijs gesteld, omdat we iemand zoeken die actief problemen kan oplossen en kansen kan identificeren om processen en resultaten te verbeteren.
 • Kostenbewustzijn is van belang, waarbij de kandidaat oog heeft voor budgetten en financiële efficiëntie bij het nemen van beslissingen en het uitvoeren van taken.
 • We zoeken een besluitvaardige kandidaat die in staat is om weloverwogen beslissingen te nemen binnen de context van projecten en het vermogen heeft om actie te ondernemen wanneer dat nodig is.

Ook als je niet volledig voldoet aan bovenstaande functie-eisen, maar wel de ambitie, drive en passie hebt om als ICT-beheerder bij ons mooie team te komen werken, zien we jouw CV met sollicitatiebrief graag tegemoet!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11
Minimum salaris: €4.050 bruto per maand
Maximum salaris: €5.550 bruto per maand
Aantal uren per week 38
Plaats Den Helder, Noord-Holland


Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelIct Beheerder
Indicatie salaris (min – max]5550 – 5550
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)38 – 38
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/niet-militaire-vacatures/senior-product-specialist-ecf-ict-operations-manager-11005

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.