Noordkop Actueel
Scheepswerf Jongert Oude Zeug in de Wieringermeer
Justitie

Scheepswerf Jongert woedend over dwangsommen Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Scheepswerf Jongert uit Wieringerwerf is woedend op de gemeente Hollands Kroon. Dat bleek maandag tijdens een rechtszaak bij de bestuursrechter in Haarlem waar Jongert twee ton aan dwangsommen van tafel trachtte te krijgen.

De gemeente heeft de scheepswerf die dwangsommen opgelegd, omdat Jongert sinds 2020 tijdelijke arbeidskrachten heeft ondergebracht op hotelschip Bellini in Wieringerwerf. De werkkrachten bouwden aan Windpark Frylân op het IJsselmeer. Eigenlijk was het de bedoeling dat het schip op het IJsselmeer zou worden geplaatst, maar dat ging niet door. Daardoor kwam de Bellini in het water van het Kluisgat terecht.

Volgens B. Bos van scheepswerf Jongert zijn er begin 2020 afspraken gemaakt met Hollands Kroon over het huisvesten van de tijdelijke krachten. Hij zei er maandag alle vertrouwen in te hebben dat de gemeente akkoord zou gaan. Maar niets bleek minder waar.

Toen Jongert bezig was met legalisering, draaide de gemeente haar standpunt opeens honderdtachtig graden. Het standpunt van Hollands Kroon was nu dat het logies voor de tijdelijke arbeidskrachten in strijd was met het bestemmingsplan, dat uitsluitend recreatieve overnachtingen zou toestaan. De gemeente legde de scheepswerf 2 ton aan dwangsommen op.

Vertegenwoordiger Bos van Jongert vond dat maandag volkomen onterecht. Hij zei zich gepiepeld te voelen door de opstelling van de gemeente. Hollands Kroon draait voortdurend van standpunt en de scheepswerf zou daar de dupe van zijn geworden. De medewerkster van Hollands Kroon bestreed die beschuldigingen.

De rechter geeft uiterlijk op 6 juni haar oordeel over de zaak.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Opa krijgt hogere straf dan geëist voor misbruik kleindochter

Redactie

Politie Den Helder zoekt deze man, heeft rekening 70-jarige inwoner Den Helder leeggehaald na babbeltruc

Redactie

Rechter stuurt man uit Anna Paulowna vijftien maanden naar de cel

Redactie