Noordkop Actueel
Justitie

Rechter wijst sluiting ‘Polen-hotel’ Anna Paulowna af

ANNA PAULOWNA – De vestiging van een verblijf voor zestien Poolse arbeidsmigranten aan de Molenvaart in Anna Paulowna blijft voorlopig open. De Haarlemse bestuursrechter heeft de voorgenomen sluiting in een rechtszaak afgewezen.

De gemeente Hollands Kroon wilde het ‘Polen-hotel’ sluiten, omdat het in strijd is met de geldende horecabestemming en er bovendien sprake zou zijn van veel overlast. De eigenaar en exploitant van het pand aan de Molenvaart stellen dat het huisvesten van arbeidsmigranten wel degelijk binnen de huidige horecabestemming pas.

De bestuursrechter wil zich in het kort geding niet uitspreken over die vraag. De partijen moeten daarvoor maar een bodemzaak aanspannen, zo vindt hij.

De rechter heeft toch het besluit van de gemeente geschorst, omdat de arbeidsmigranten er groot belang bij hebben dat ze kunnen blijven wonen waar ze nu wonen. Als de gemeente gelijk had gekregen, hadden de arbeidsmigranten op straat gestaan. Volgens de gemeente is er in de directe omgeving weinig plek om arbeidsmigranten onder te brengen.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Man uit Anna Paulowna ontkent rol bij forse drugssmokkel

Redactie

Mannen met autopech blijkt veel ernstiger te zijn

Redactie

58-jarige inwoner Heerhugowaard huurde woning Hippolytushoef om wietplantage te runnen

Redactie