
DEN HELDER – Een motoragent van de Heldere politie had twijfels over de legaliteit van een snorfiets toen hij deze zag rijden door Den Helder. De bestuurder kreeg een stopteken en de snorfiets werd voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht waar hij op de rollerbank werd getest op de snelheid.
Al direct zag het er niet goed uit voor de bestuurder van de snorfiets, deze reed al 27km/u bij een stationair toerental. Toen de snelheid werd opgevoerd en volgas werd gegeven kwam deze uit op 75km/u, of zo als de agent weet te melden, ‘mooie snelheid voor een snorfiets.’ De eigenaar krijgt een proces verbaal, of de snorfiets in de beslag is genomen zegt de politie niet, meestal moet de eigenaar van een opgevoerde snorfiets deze enkele dagen na te zijn aangehouden weer laten testen op het bureau om te zien of de illegale spullen zijn verwijderd van de snorfiets.
Keert de verzekeraar schade door een opgevoerde brommer uit?
De verzekeraar biedt dekking tegen schade door aansprakelijkheid aan anderen. Afhankelijk van de gekozen dekking kan de verzekeraar ook nog dekking bieden tegen schade aan de brommer zelf. Voor de brommerverzekering gaat de verzekeraar uit van de maximale snelheid die wettelijk geldt voor het voertuig. Door het opvoeren is er een grotere kans op schade en bij een schade zal het gemiddelde schadebedrag ook hoger zijn. De brommerverzekering biedt geen dekking als blijkt dat het een opgevoerde brommer is.