Noordkop Actueel
Justitie

Politie beëindigt straatrace op Agriport Wieringermeer

MIDDENMEER – In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding binnen dat er op Agriport zeker 40 auto’s bij elkaar waren gekomen en daar aan het racen waren. Agenten in een onopvallende auto gingen poolshoogte nemen en zagen al snel de groep bestuurders en hun auto’s.

Van twee straatracers De rijbewijzen van de 26-jarige man uit Rotterdam en de 22-jarige man uit Schiedam zijn ingevorderd. kon de snelheid worden gemeten en die lagen ver boven de wettelijke snelheid. De rijbewijzen van de 26-jarige man uit Rotterdam en de 22-jarige man uit Schiedam zijn ingevorderd., en met een proces verbaal en een aanmelding voor een educatieve maatregel bij het CBR op zak mochten ze hun weg vervolgen.

De beide races zullen op een later tijdstip zich moeten verantwoorden bij de rechter in Alkmaar.

Een ‘educatieve maatregel‘ is een verplichte cursus. Deze cursus wordt opgelegd na een ernstige verkeersovertreding òf na het rijden onder invloed. De cursus moet de overtreder meer inzicht geven in zijn of haar gevaarlijke weggedrag. De kosten van deze maatregel zijn voor rekening van de overtreder en kost rond de 1300 euro.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Huiselijk geweld Slootdorp, man slaat vrouw met zwaard op haar hoofd

Redactie

24-jarige inwoner ’t Veld aangehouden na steekpartij in woning Hoogwoud

Redactie

Politie zoekt eigenaren gedumpte drugsafval Middenmeer

Redactie