Noordkop Actueel
Gemeenten Nieuws

Pand Reggestraat 36 Den Helder niet geschikt voor opvang vluchtelingen of onderwijs

DEN HELDER – Het pand is verhuurd geweest maar staat nu al enige tijd leeg en wordt er gezocht naar invulling van het pand. Er is bij de gemeente Den Helder een verzoek van basisschool “De Lichtlijn” binnengekomen om kan worden onderzocht of het pand kan dienen als tijdelijke huisvesting omdat de huidige locatie van “De Lichtlijn” binnenkort gerenoveerd gaat worden.

Technisch onderzoek wijst uit dat dit niet kan zonder grote en dure bouwkundige ingrepen. De renovatiekosten kosten ± 500.000 euro en als de bestemming wonen gaat worden dan lopen deze kosten op naar rond de miljoen euro. Voor het college van Den Helder is dit te gortig en daarom heeft het pand voor de functie onderwijs of om vluchtelingen uit de Oekraïne in te huisvesten geen economische waarde. De baten wegen niet op tegen de kosten.

Slopen enige optie

Voor het college van Den Helder blijft enkel de optie afbreken over om daarna tijdelijke onderwijslokalen te gaan plaatsen. De Lichtlijn zal ongeveer een jaar gebruik gaan maken van deze locatie, daarna gaat Den Helder bekijken welke ontwikkeling het beste aansluit bij het gemeentelijke beleid, maatschappelijke ontwikkelingen en welke vraag eruit de samenleving komt.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Den Helder start met de herinrichting van het noordelijk deel van Kruiszwin

Redactie

Schagen zet in op handhaving coronamaatregelen, dan pas vuurwerkoverlast

Redactie

Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens inwoners Den Helder

Redactie