Noordkop Actueel
Algemeen

Oproep: meedoen aan Write for Rights 2021

NOORDKOP – Vrijdag 10 december vindt het evenement Write for Rights van Amnesty plaats. Tijdens deze internationale schrijfactie, schrijven mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Wethouder Joke Kruit doet hieraan mee. En roept alle inwoners op om dit ook te doen.

Ook dit jaar kan het evenement door corona niet doorgaan in de bibliotheek. Daarom roept Amnesty iedereen op om vanuit huis mee te doen. De vrijwilligers van Amnesty Schagen-Hollands Kroon zorgen er dan voor dat elke brief bij de juiste mensen terecht komt. Wethouder Joke Kruit vindt dit heel erg belangrijk: ‘Ieder mens wil namelijk zichzelf kunnen zijn. En veilig leven in vrijheid. Helaas is dit niet voor iedereen overal het geval.’ Hoe u vanuit huis meedoet, leest u op: https://schagen.amnesty.nl

Vrijdag 10 december is het de Dag van de Mensenrechten. Dit jaar valt deze dag gelijk met Paarse Vrijdag. Op deze dag dragen mensen de kleur paars, om hun solidariteit te tonen met de LHBTI+ gemeenschap. Daarom schrijft wethouder Joke Kruit dit jaar een brief aan de Oekraïense organisatie Sphere, die een veilige plaats biedt aan lhbti’s en vrouwen.

Wethouder Joke Kruit: ‘De mensen en de gebouwen van Sphere worden nog elke dag aangevallen en beklad. Toch organiseerde Sphere in 2019 de allereerste Pride in de stad Charkov. Ondanks bedreigingen werd de Pride een enorm succes.

In Nederland treedt de politie op tegen geweld. In Oekraïne gebeurt dit niet als het gaat om het beschermen van de LHBTI+ gemeenschap. “De mensen van Sphere leven hierdoor altijd in angst. Alleen maar omdat ze zichzelf willen zijn,”  zegt wethouder Kruit. Ook alle raadsleden zijn uitgenodigd om een brief te schrijven.

Het zou geweldig zijn als er dit jaar stapels brieven uit Schagen komen. Die zich over de hele wereld verspreiden.” Dat is de droom van Amnesty, de vrijwilligers van Amnesty Schagen-Hollands Kroon en wethouder Joke Kruit. Zij hopen dat zij op de steun van vele inwoners mogen rekenen. En danken hen alvast hartelijk.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Vrijdag code oranje maar code rood is niet uitgesloten door het KNMI

Redactie

Slopershamer ligt al klaar voor “Lange Jaap’, rapport over vuurtoren is vernietigend

Redactie

Veel belangstelling tijdens eerste gesprek over de RES

Redactie