Operatieassistent Ministerie van Defensie 23-09-2023

 1. Vacatures Den Helder
 2. Operatieassistent Ministerie van Defensie 23-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 23-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over? Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal 'm gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen. Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Ben jij opgeleid tot Operatieassistent en op zoek naar een afwisselende geneeskundige baan bij een unieke werkgever? Wil je je medische zorgtalenten inzetten voor vrede en veiligheid? Solliciteer dan als Operatieassistent bij de Marine! In deze functie ga je in het Centraal Militair Hospitaal aan de slag met verschillende (laagcomplexe) ingrepen én kun je worden ingezet tijdens militaire oefeningen en missies.

Opmerking: als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld als 'Officier operatieassistent'.

Dit ga je doen

Bij Defensie willen we iedere medewerker de beste medische zorg bieden. Daarom beschikken we over een uitgebreide Gezondheidszorgorganisatie, waarbij het Centraal Militair Hospitaal (CMH) de tweedelijns zorg voor z'n rekening neemt. Als militair Operatieassistent maak je deel uit van het operatieteam dat verantwoordelijk is voor een goed verloop van een operatie. Je komt te werken op een kleine OK waar de lijnen kort zijn. Op deze OK worden vooral laagcomplexe ingrepen verricht door alle snijdende specialismen, op cardiothoracale chirurgie na. Als Operatieassistent draag je dus bij aan een breed scala aan operaties. Wil je aan de slag met hoogcomplexe ingrepen? Dan is het ook mogelijk om stage te lopen in het UMC Utrecht.

Op de OK in het CMH verleent het operatieteam hoogwaardige chirurgische zorg, maar ook buiten het CMH kan deze zorg worden gevraagd. Naast lid van het operatieteam kun je als Operatieassistent daarom ook deel uitmaken van het Snel Inzetbare Team (SIT). Het SIT kan in acute gevallen worden ingezet om Landmachtoperaties te ondersteunen. Dat betekent dat je bereid moet zijn om onder vredesomstandigheden én tijdens militaire oefeningen en missies je talenten in te zetten - in zowel binnen- als buitenland.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

 • Salaris: je bruto basissalaris levert door toeslagen en onze gunstige reiskosten, pensioen- en ziektekostenregeling je netto een aangename verrassing op.
 • Werksfeer: nergens maak je deel uit van zo'n hecht team van collega's als bij Defensie.
 • Doorgroeimogelijkheden: Defensie is naast werkgever ook een groot opleidingsinstituut, waar je opleidingen kunt volgen om persoonlijk en professioneel te groeien.

Opmerking: Er zijn verschillende startdata in het jaar. Na het solliciteren ontvang je een persoonlijk sollicitatiedossier, waarin een opkomstdatum staat. De startdatum waar jij voor in aanmerking komt, wordt pas later bepaald. Dit is onder andere afhankelijk van de uitslag van de fitheidstest, het psychologisch onderzoek, de medische keuring en het veiligheidsonderzoek, die bij het sollicitatietraject horen. Zodra al deze onderdelen positief zijn afgerond, wordt jouw startdatum besproken en vastgelegd.

Hier ga je werken

Defensie is verantwoordelijk voor de geneeskundige zorg van alle militairen. Voor huisarts of tandarts kunnen militairen terecht op de kazerne, vliegbasis of schip. Maar voor een bezoek aan een specialist of een operatie gaan militairen naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht, waar jij als Operatieassistent komt te werken. Bij het CMH ligt de nadruk op dagbehandelingen en kortdurende opnames. Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.

Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de 8-weekse specialistenopleiding op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Er is geen specifieke Vaktechnische Opleiding (VTO), maar er zijn wel verschillende cursussen die je moet volgen voordat je op uitzending gaat.

Jouw profiel

 • HBO

  Toon inhoud

  ● HBO Je hebt een HBO-diploma voor operatieassistent op zak (volgens de NVZ-/NZF-norm) ● Je hebt enkele jaren werkervaring als operatieassistent ● Je bent flexibel en communicatief vaardig

 • Je bent tussen de 17 jaar en 11 maanden en 32 jaar en 11 maanden
 • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6
 • Je hebt een rijbewijs (B) nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen , leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

 • Nederlandse Defensie Academie (NLDA) Specialisten

  Toon inhoud

  Na aanstelling volg je eerst de verkorte officiersopleiding voor specialisten van ongeveer 10 weken op de Koninklijke Militaire Academie in Breda of op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Tijdens deze periode worden je de basisbeginselen van het militaire vak bijgebracht.

 • Functie Opleiding (FO)

  Toon inhoud

  Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 6 weken tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland. Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie: 1

Wil je je verder ontwikkelen? Dan heb je de mogelijkheid om diverse cursussen te volgen binnen het vakgebied.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOperatieassistent
Indicatie salaris (min – max]3700 – 3700
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/militaire-vacatures/militair-operatieassistent-e44018

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.