Noordkop Actueel
Burgemeester Rian van Dam, voorzitter Maaike Esselink (rechts) en Johan Vos (midden) van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer ondertekenen overeenkomsten voor de sportfaciliteiten bij Campus De Terp. (Foto aangeleverd)
Gemeenten Nieuws

Ondertekening overeenkomsten Campus De Terp in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Burgemeester Rian van Dam, voorzitter Maaike Esselink en Johan Vos van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer hebben vrijdag 17 december een aantal overeenkomsten ondertekend voor de sportfaciliteiten bij Campus De Terp. Campus De Terp is de naam voor een ontmoetingsplaats voor jong en oud in Wieringerwerf. Een plek voor onderwijs, kinderopvang, welzijn en sporten zoals zwemmen en binnen- en buitensport. Campus De Terp wordt gebouwd aan de Terpweg in Wieringerwerf.

Overeenkomsten tussen gemeente en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer

Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) is verantwoordelijk voor de komst en uitvoering van het sportgedeelte op Campus de Terp. Na de eerdere ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is gestart met de echte uitvoering van de Campus. Voor SSWW moesten hiervoor aparte overeenkomsten opgesteld worden tussen de gemeente en de stichting. Deze overeenkomsten zijn vrijdag 17 december 2021 ondertekend.

Burgemeester Rian van Dam: “Ik ben ongelooflijk trots”

Sport en onderwijs zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden en bij Campus De Terp komen die twee op een prachtige manier samen”, aldus burgemeester Rian van Dam. “Deze combinatie versterkt zowel de geestelijke als de fysieke gezondheid en bovendien bevordert het de leefbaarheid van het dorp Wieringerwerf. Tel daarbij op dat dit project wordt gedragen door een groep fantastische vrijwilligers en u zult begrijpen dat ik ongelooflijk trots ben.

Bouw start in 2022

Het project Campus De Terp, past goed binnen het gemeentelijk accommodatiebeleid. In dit beleid heeft de gemeenteraad besloten om de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, beheer en eigendom van gemeentelijke accommodaties aan de inwoners over te dragen. Aan de plannen voor de campus wordt inmiddels al een aantal jaren gewerkt. Zoals nu de planning is, begint de bouw van de campus rond de tweede helft van 2022.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Den Helder gaat het fietspad langs de Breewijd verlengen tot aan de Zuidwal

Redactie

Woonadviseur Hollands Kroon moet senioren ondersteunen

Redactie

Hollands Kroon komt met tegemoetkoming huishoudens medische indicatie

Redactie