Onderofficier Technische Dienst Ministerie van Defensie 24-09-2023

  1. Vacatures Den Helder
  2. Onderofficier Technische Dienst Ministerie van Defensie 24-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 23-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over? Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal 'm gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen. Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting (inclusief je initiële opleiding) bouw je - dus naast je salaris - ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie/bonus op. Die krijg je aan het eind van je dienverplichting uitgekeerd, tenzij je tussentijds een voorschot wilt ontvangen.

Serie: Dennis draait mee bij de Technische Dienst

Video bekijken: "Serie: Dennis draait mee bij de Technische Dienst"

Heb je een mbo 4-diploma in de richting Techniek en zou je wel aan boord willen werken van een marineschip, die de hele wereld overvaart?

Als Sergeant Technische Dienst SeWaCo kom je echt overal! Voor deze functie moet je een flink stel zeebenen hebben, werk je regelmatig in kleine ruimtes, op moeilijk bereikbare plaatsen of op hoogte. Klinkt als dé uitdaging voor jou? Lees dan verder!

Opmerking: als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld als 'Sergeant Technische Dienst Wapens en Sensoren'.

Dit ga je doen

Als Chef Wapens en Sensoren aan boord van een marineschip, houd je je voornamelijk bezig met het plannen en coördineren van onderhoud aan wapensystemen en sensoren. Dit kunnen communicatiesystemen, computerinstallaties en netwerksystemen zijn, sensoren (radar, sonar), wapeninstallaties, wapensystemen (kanon, torpedowapensystemen) en navigatieapparatuur (GPS, log, meteo, kompassen).

Het signaleren van storingen in de apparatuur, het bepalen van inzet van personeel en middelen en toezicht daarop zijn ook jouw verantwoordelijkheid. Je houdt de administratie van de technische systemen bij waar je voor verantwoordelijk bent en begeleid en instrueer je personeel.

Er wordt dus best wel wat van je verwacht, maar dat is juist wat jij wilt. Je zoekt geen saaie baan, maar juist een uitdagende baan met actie en avontuur en van huis zijn is geen probleem voor jou.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

● Salaris: je bruto basissalaris levert door toeslagen en onze reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling en een 13e maand je netto een aangename verrassing op.●● Werksfeer: nergens maak je deel uit van zo'n hecht team van collega's als bij Defensie.●● Uitdaging: werken met de meest moderne installaties in een militaire omgeving.●● Maatschappelijke bijdrage: Het leveren van een bijdrage aan vrede en veiligheid op en vanuit zee en het beschermen wat ons dierbaar is.●● Wereldwijd inzetbaar: je komt op plekken waar je met de meeste andere banen niet zal komen.

Hier ga je werken

Je gaat werken aan wal of, en die kans is groot, aan boord van marineschip. Indien je aan boord wordt geplaatst, kan je enkele maanden van huis zijn, soms 6 of 7 maanden per jaar, maar dat is uitzonderlijk.

De Technische Dienst aan boord heeft de verantwoordelijkheid om het schip, samen met de Directie Materiële Instandhouding (DMI), inzetgereed te houden. Verder draagt de TD zorg voor alle sensor-, wapen-, commando-, voortstuwings-, energie- en platformsystemen.

Voordat je aan de slag gaat, volg je een aantal opleidingen op de marinebasis in Den Helder. Deze bestaan uit: de Eerste Militaire en Maritieme Vorming (EMMV, duur plm. 8 weken), de Calamiteitenopleiding (NBCD, duur 3 weken) aangevuld met praktijkgerichte opleidingen in je vakgebied. Dit is afhankelijk van de kennis en kunde die je meeneemt en wat nodig is voor de functie op het schip.

EVC-traject Het kan zijn dat je een EVC-traject gaat volgen. Dat betekent dat je kennis en kunde op basis van eerder verworven competenties (EVC) wordt vastgesteld. Dit traject kan nodig zijn als o.b.v. je afgeronde opleidingen en/of werkervaring niet goed duidelijk is of je kennis en ervaring aansluiten bij de functie.

Jouw profiel

  • MBO 4

    Toon inhoud

    Je hebt minimaal een mbo 4-diploma in een technische richting met een voldoende voor Engels en Nederlands en je hebt leidinggevende ervaring.

  • Je bent tussen de 31 en 49 jaar
  • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6
  • Je moet kunnen zwemmen

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen , leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie: 1

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOnderofficier
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/militaire-vacatures/onderofficier-technische-dienst-sewaco-e46280

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.