Noordkop Actueel
Algemeen

Noordkop Voor Elkaar bestaat 5 jaar

NOORDKOP – NOORDKOPVOORELKAAR.NL, dé digitale ontmoetingsplaats en verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals in de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. Hier kunnen alle vragen en aanbod m.b.t. vrijwilligershulp worden geplaatst en gevonden. Een soort Marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes en ondersteuning, structureel of incidenteel. En het mooie is, Noordkopvoorelkaar bestaat in deze regio’s dit jaar vijf jaar!

Vijf jaar na de introductie van Noorkopvoorelkaar, blijkt dat inwoners de Marktplaats voor hulp en zorg zeer waarderen. Zo steeg het aantal hulpvragen de laatste jaren flink en vinden ook
steeds meer vrijwilligers hun weg naar www.noordkopvoorelkaar.nl. De meest populaire categorieën bij de hulpvragers zijn ‘maatje gezocht’ en ‘gezelschap’ in de vorm van uitjes en het ondernemen van activiteiten. In vijf jaar tijd hebben 2864 deelnemers zich aangemeld, zijn er 2770 vragen geplaatst en zijn er 9342 matches geweest! Wie hieraan mee wil bouwen, kan zich opgeven als vrijwilliger. Hulp geven kan op vele manieren; variërend van boodschappen doen, gezellig een kopje koffie drinken, helpen in de tuin, een formulier invullen tot iemand begeleiden naar de tandarts of dokter.

Noordkopvoorelkaar.nl zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving om online met elkaar in contact te komen. Je kiest zelf hoe je hierna verder wil. Een kennismakingsgesprek is een logische vervolgstap. Hierin kan ontdekt worden of het klikt en kun je elkaars wensen en behoeften bespreken.

Wil jij een hulpaanbod plaatsen of heb je een hulpvraag? Kijk dan op www.noordkopvoorelkaar.nl en meld je aan. Mocht je dit lastig vinden en wil je dat iemand je hierbij helpt? Kom dan langs op het vrijwilligerspunt Noordkopvoorelkaar, dan helpen we je graag!
Gemeente Schagen en Hollands Kroon: elke maandagochtend van 10.00 tot 12.30 uur: Markt 18 in Schagen.
Gemeente Den Helder: maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12:30 uur: Bernhardplein 76e in Den Helder.

Noordkopvoorelkaar is een initiatief van Wonen Plus Welzijn en MEE & de Wering in samenwerking met gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties op het gebied van sport en onderwijs.

Wil je meer weten over wat noordkopvoorelkaar is en wat wij doen? Kijk op wwww.noordkopvoorelkaar.nl, kom langs op het vrijwilligerspunt, like ons op Facebook of volg ons op Instagram.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Leer in de Hapstappoepfabriek hoe je goede poep maakt

Redactie

4500 euro per keer, dat moet de gemeente Den Helder betalen voor elke gemeenteraadsvergadering

Redactie

Hollands Kroon moet 160 vluchtelingen opvangen

Redactie