Noordkop Actueel
Foto: Theo Moras
Algemeen

Nieuwjaarsduik Natuurzwembad ’t Petje gecanceld!

ZIJDEWIND – Ook de traditionele Nieuwjaarsduik in Zijdewind is vanwege Corona perikelen afgelast, reden om dan nu alvast het zwembad grondig onderhanden te nemen. Het bestuur van Natuurzwembad ’t Petje pakt daarom de koe bij de horens om het zwembad dat eigendom is van een Stichting en gerund wordt met inzet van vele vrijwilligers op de schop te nemen.

De badhokjes en andere opstallen vergde al vele jaren heel wat onderhoud en dus tijd van vrijwilligers die zich hier mee bezighouden. Er werd besloten om de badhokjes en andere opstallen te vervangen door nieuwe die aan de eisen destijds voldoen.

Afgelopen zaterdag is dat door een aantal vrijwilligers met hulp van een paar ervaren krachten en materieel van sloopbedrijf Nick Bruin uit Waarland radicaal onderhanden te nemen. De weergoden hielpen hier uiteraard ook een handje aan mee al zag het er wel een tijd naar uit als of er een bom ontploft was en alles bijna was weggevaagd.

Er werd op tijd begonnen en tegen het einde van de dag was er weinig of niets meer van het zwembad “t Petje meer te herkennen. Nu is het de taak aan de vrijwilligers om deze enorme klus voor dat het volgende badseizoen begint de zaak weer op orde te hebben.

En voor het bestuur en de penningmeester zaak om de financiën op orde te krijgen op dat dat geen struikelblok zal zijn. Bestuur en het vrijwilligerskorps kennende zal ook deze opdracht waarschijnlijk op tijd geklaard zijn.

Foto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo MorasFoto: Theo Moras

 

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Gezondheidsraad: ‘boosterprik voor jongeren tussen 12 en 17 jaar niet nodig’

Redactie

Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes

Albert Heijn

‘Heerlijk sportweer bij Koningsspelen’

Redactie