Noordkop Actueel
© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Mosterdpuree met witlof en achterham

NOORDKOP – Mosterdpuree met witlof en achterham, voor witlof uit de oven komen wij ons bed uit! Zeker als er een smeuïge aardappelpuree met mosterd bij zit.

Mosterdpuree met witlof en achterham

Albert Heijn Mosterdpuree met witlof en achterham Mosterdpuree met witlof en achterham Uitprinten
Aantal: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Voedingswaarden: 480 K Calorieën 23 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 U heeft gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g witlof
  • 150 g achterham
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 el Zaanse mosterd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.
  2. Wikkel elk stuk witlof in 1 plak ham. Leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Stamp de aardappelen samen met de melk, boter en mosterd tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

Extra

Combinatietip: Lekker met een groene salade.

© Albert Heijn / Allerhande

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Bezoek Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GL) aan Hollands Kroon

Redactie

‘Meer buitenles in de strijd tegen corona in het klaslokaal’

Redactie

Eigen inwoners krijgen straks voorrang bij koop nieuwbouwwoning

Redactie