Noordkop Actueel
Marbel de Graaf (Foto aangeleverd)
Bedrijven

Marbel de Graaf is de nieuwe regiovoorzitter LTO Noord

WIERINGERWERF – LTO Noord, de belangenbehartiger van boeren en tuinders, heeft vorige week 3 nieuwe regiobestuurders in regio West benoemd. In de provincie Noord-Holland is Marbel de Graaf uit Wieringerwerf benoemd als provinciaal voorzitter, Jeroen van Wijk uit Odijk wordt provinciaal voorzitter voor Utrecht en in Flevoland is Arnold Michielsen uit Dronten herbenoemd.

De vertrouwenscommissies waren unaniem in hun voordracht: “Gelet op de kennis en ervaring, motivatie, CV en de gevoerde gesprekken, zijn de vertrouwenscommissies van mening dat Marbel, Jeroen en Arnold ruimschoots voldoen aan de in de profielschets gestelde eisen en ze hebben tot op heden op uitstekende wijze invulling gegeven aan hun huidige bestuursfuncties.” Ook de provinciaal overleggen gingen unaniem akkoord met de voordacht.

De Graaf is zelf woonachtig op een akkerbouwbedrijf met vergaderlocatie en al enkele jaren bestuurlijk actief bij LTO Noord Hollands Kroon. Als themahouder Markt & Maatschappij Noord-Holland was zij kartrekker van o.a. diverse publieksacties in Noord-Holland. Van Wijk is melkveehouder in Odijk en de afgelopen jaren actief geweest als voorzitter van LTO Noord afdeling Bunnik-Houten en als LTO Noord themahouder Markt & Maatschappij in Utrecht. Akkerbouwer Michielsen zit sinds 2017 al in het regiobestuur van LTO Noord regio West en daar komen nu dus nog 3 jaar bij. Naast het voorzitterschap heeft de Graaf het thema markt & maatschappij in haar portefeuille, van Wijk pakt het thema ruimtelijke ordening op en Michielsen blijft zich inzetten voor het thema flora, fauna en natuur.

Marbel de Graaf kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: “Ik hou heel erg van de kracht van onze vereniging. Al die leden, al die afdelingen, dat is goud waard. Wanneer wij ons collectief inzetten voor een bepaald doel kunnen we zo’n ongelofelijk groot statement maken en daarmee ons doel bereiken.  Een krachtige agrarische sector met LTO Noord als samenwerkingspartnerNatuurlijk is ieder bedrijf uniek en kent iedere branche zijn eigen wensen en voorkeuren en ja, dat kruist af en toe met elkaar. Maar daar boven geldt dat wij allen gebaat zijn bij een sterke agrarische sector. Tegenwoordig meer dan ooit wordt je niet enkel beoordeeld op je feitelijke prestaties, maar vooral hoe je dat laat zien. En dat laten zien, daar ga ik de leden en de afdelingen mee helpen.”

Jeroen van Wijk geeft aan dankbaar te zijn voor het vertrouwen om deze functie te vervullen: “Ik kijk er naar uit om mij de komende jaren in te zetten voor onze vereniging. Deze turbulente tijd vraagt om een sterke en zichtbare belangenbehartiging. Ik wil mij proactief inzetten met het belang van de sector en leden in het vizier. Met een frisse blik en vernieuwende ideeën plaatsnemen in het regiobestuur en als provinciaal voorzitter de verbinding leggen en behouden tussen provinciale vraagstukken en de praktijk.

Arnold Michielsen is blij met de herbenoeming: “Voor mij is het van belang om het faunadossier landelijk meer sturing te geven en ik kijk uit naar de vruchtbare samenwerking met de diverse partijen op dit dossier.”

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Ondernemers krijgen meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Redactie

RDW: Geen VIN-nummer? Plan de inslag nog dit jaar in

Redactie

Jumbo Julianadorp krijgt e-schaplabels, straks geen verschil meer tussen de prijzen bij de schappen en de kassa’s

Redactie