Noordkop Actueel
Justitie

Man verdacht van poging doodslag en gijzelen partner ‘Justitie zet deze zaak te zwaar aan’

ANNA PAULOWNA – Het openbaar ministerie zet een zaak tegen een 40-jarige inwoner van Den Helder te zwaar aan, betoogde maandag diens advocaat bij de rechtbank in Haarlem. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag op zijn partner en het gijzelen van de vrouw in Anna Paulowna. Hij zou haar hebben neergeslagen en haar keel hebben dichtgeknepen. Bovendien zou hij haar handen en voeten hebben vastgebonden en haar mond hebben afgeplakt met tape. 

L.B. zat te huilen tijdens de voorbereidende zitting in zijn strafzaak. Hij is bang dat hij zijn baan verliest als hij niet snel vrijkomt. Het wachten is nog op een rapport van de psychiater, die B. gaat onderzoeken. De verdachte heeft ADHD en zou er slecht aan toe zijn geweest op het moment van de feiten. Die speelden zich af in september dit jaar.

Zowel de verdachte als het slachtoffer weten niet wat er toen precies is gebeurd. Ze missen een deel van hun herinnering, vertelde raadsman Herman Teunisse. Wel gaf hij toe dat onderzoekers sporen hebben gevonden van het geweld bij de vrouw. ,,Ik wil deze zaak niet bagatelliseren.’

Volgens de advocaat is het goed mogelijk dat B. in vrijheid zijn strafzaak afwacht en weer aan het werk gaat. ,,Het gaat goed met hem nu hij medicatie heeft. Zijn baan is er nog. Hoe langer het duurt, hoe onzekerder zijn situatie wordt.’

Ook is het volgens Teunisse belangrijk dat zijn cliënt zijn huurhuis behoudt, mede in het belang van zijn kinderen. De officier van justitie vindt schorsing uit voorarrest geen goed idee, liet zij weten. Volgens de aanklager is er kans op herhaling. Zij wil liever het rapport van de psychiater afwachten. ,,Dit is een heel ernstige zaak en ook een complexe zaak.’‘ Ze wees op de agressie van de verdachte, die volgens haar nog steeds een gevaar vormt.

De rechtbank neemt binnenkort een beslissing over het voorarrest van de verdachte. Zijn zaak kan in maart inhoudelijk worden behandeld.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Politie zoekt eigenaren gedumpte drugsafval Middenmeer

Redactie

Politie Den Helder zoekt getuigen van beroving met behulp van kapmes

Redactie

Veel emoties bij pro forma zitting tegen verdachte poging moord uit Breezand

Redactie