Noordkop Actueel
Foto via Instagram
Sport

Lonkt er goud voor Evelien Vijn tijdens het WK Junioren

WIERINGERWERF – Voor de 19-jarige schaatsster uit Wieringerwerf is het dit weekend alles of niets. Het zijn haar laatste meters als juniore A en alle pijlen zijn gericht op zeker 2 gouden plakken, op de 3 kilometer en op de massastart.

Maar ook op de 1500 meter, die vandaag om 13:00 uur wordt verreden op de ijsbaan van Innsbruck is Evelien zeker een kanshebster op 1 van de medailles. Kijkend naar afgelopen weekend toen de finale van de Wereldbeker werden verreden onder omstandigheden die de meeste deelnemers niet vaak hebben meegemaakt, sneeuw, wind en kou, wist Evelien in grootse stijl de 3000 meter op haar naam te schrijven en daarmee ook de eindoverwinning op de 3000 meter veilig te stellen. Op de afsluitende 1500 meter en de massastart wist Evelien Vijn telkens als tweede te eindigen.

Verder moet Evelien later vanmiddag nog aan de bak tijdens de halve finale van de massastart. Zaterdag staat de 3000 meter op de agenda, waar zij de grote kanshebster is en zondag is dan nog de finale massastart.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Voetballer Winkel komen er bekaaid vanaf één puntje uit twee wedstijden

Redactie

Mooie vierde plaats Evelien Vijn op de 1000 meter WK Junioren

Redactie

Zeildagen voor mensen met beperking

Redactie