Noordkop Actueel
Foto aangeleverd
Algemeen

Leer in de Hapstappoepfabriek hoe je goede poep maakt

’T ZAND – Wat gaat erin en wat komt eruit? En hoe kun je die fabriek gezond houden? Dat zijn twee vragen die aan de orde komen in de Hapstappoepfabriek. Maandag 14 februari komt theatergezelschap Eelt naar de Bloeikas in ’t Zand om deze voorstelling te geven. Speciaal voor  de kinderen van groep 3 en 4. De voorstelling is een initiatief van Dieet & Co en is onderdeel van het project Ik Lekker Fit Schagen.

In Hapstappoepfabriek leren kinderen op een speelse manier de werking van de fabriek in ons lichaam kennen. In de voorstelling kijken ze naar de spannendste dag uit het leven van Lientje. De dag dat ze werd opgegeten door haar vader en nog wel op haar eigen verjaardag. Lientje maakt een avontuurlijke reis door de mond, slokdarm, maag en uiteindelijk de darmen van haar vader. Hij denkt ondertussen dat ze vermist is. Als dat maar goed gaat… 

Als broccoliroosje door het lichaam

Voordat de kinderen gaan genieten van de voorstelling krijgen ze zelf van Eelt een theaterworkshop. In de workshop Hapstappoepfabriek leren kinderen op een speelse manier de werking van de spijsvertering. Ze gaan zelf op reis door het lichaam als broccoliroosje. Met spelopdrachten maken ze zelf mee hoe het is om door de mond, slokdarm, maag en darmen te gaan. 

Goede poep maken

De kinderen krijgen ook een avontuurlijke les over hoe je goede poep maakt en over het belang van vezels in je eten. De les zit vol proefjes over hoe je vezels kunt vinden en herkennen. Deze les wordt gegeven door een diëtist van Dieet & Co.

  • Datum: maandag 14 februari
  • Tijd: van 09.15 tot 14.15
  • Meer informatie: Mariska Rinkel mariska@dieetenco.nl 085-4884701
Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Verbouwing voormalig postkantoor Middenweg Den Helder start niet eerder dan na de zomer

Redactie

Prikweek voor zorgmedewerkers

Redactie

‘Zacht decemberweer op komst’

Redactie