Noordkop Actueel
Algemeen

Kolhorner Max Kaptijn overleden, kroegbaas in hart en nieren

KOLHORN – Het droevige bericht is tot ons gekomen dat Max Kaptijn, jaren uitbater van Café De Fortuin in Barsingerhorn vrijdag 15 april is overleden, meldt nieuwspartner Noordkop Centraal

Max, stapte in 1980 het café in dat toen al een half jaar leeg stond. Nadat het café, dat totaal vernield was,  met behulp van het hele dorp werd opgebouwd,  organiseerde hij allerlei evenementen in De Fortuin. Er werd dinertheater gegeven waarin hij zelf de regie had en de belichting en geluid deed. Hij ontving koningin Beatrix, André Hazes, Drukwerk en vele anderen.  Maar hij zette zich niet alleen in voor het café, hij bedacht ook de rommelmarkt.

Ook was De Fortuin de thuishaven van Orkest De Toekomst dat er vele jaren op de donderdag met veel plezier oefende.

In februari 2019 werd de boel verkocht omdat ook zoon Dènnis die het van zijn vader had overgenomen het welletjes vond. Max ging met pensioen en de familie, die in het pand woonde,  vertrok naar Kolhorn.

Max was een door velen geliefde man. Mensen die de familie willen condoleren zijn woensdag 20 april van 19.00 – 20.00 uur welkom aan de Willem Bestevaerstraat 31. Max is er niet bij want hij wilde geen visite.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Inflatie nu ook merkbaar in de supermarkten, voedingsprijzen stijgen explosief

Redactie

Hollands Kroon gaat samen met RSG Wiringherlant leerlingen les geven in geldzaken

Redactie

Renovatie natuurzwembad ’t Petje bijna gereed!

Redactie