Noordkop Actueel
Foto: RV Fotografie
Algemeen

Koggenrandweg Wieringermeer is de nieuwe dumpplaats voor afval geworden

MIDDENMEER – De Koggenrandweg tussen Medemblik en Opperdoes gaat meer en meer op een dependance van de vuilstort worden.  De hoeveelheid illegaal gestort afval neemt zienderogen toe en dat zal met het invoeren van het nieuwe recycle-tarief er niet veel beter op gaan worden.

Meer en meer inwoners van de gemeenten waar dit is ingevoerd laten weten dit niet meer te kunnen opbrengen en dan maar overgaan op illegaal dumpen van afval. De gemeente Medemblik en Hollands Kroon hebben dit recycle-tarief ingevoerd en direct zijn de gevolgen zichtbaar.

Lees ook: De Stille Rapers zien forse toename dumpgedrag afval door het nieuwe recycle tarief

Veel mensen zijn vooral boos dat er geen overleg is gepleegd met de inwoners van de gemeenten en de gemeenteraden hier verantwoordelijk houden. Maar ook slechte voorlichting vanuit de gemeenten richting de bewoners is hier volgens velen debet aan..

De zakken zullen wel weer opgeruimd gaan worden, en HVC zal samen met de gemeenten gaan proberen de dumpers van dit afval te gaan opsporen. Dumpen van afval in de natuur is een milieudelict en zal dan ook al zodanig worden behandeld.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Naam Henri van Oosten toegevoegd aan oorlogsmonument in Wieringerwerf

Redactie

Avondvliegen vanaf Vliegbasis Leeuwarden in januari en februari 2022

Redactie

Veiligheidscoördinator verplicht bij bouw- en sloopwerkzaamheden

Redactie