Noordkop Actueel
Foto: KNRM Den Helder
112

KNRM Den Helder in actie bij aanvaring op de Noordzee

DEN HELDER – In de vroege ochtend van 23 december heeft een aanvaring plaats gevonden tussen 2 schepen in de zuidgaande scheepvaartroute boven Texel. De Kustwacht heeft hierop de reddingboten van Vlieland en Den Helder gealarmeerd. De beide reddingboten spoedden zich richting de opgegeven positie.

Eén schip had behoorlijke schade opgelopen met enige lekkage van zeewater naar binnen tot gevolg. Het andere schip had geen ernstige schade.

De reddingboten hebben een controle ronde rondom de schepen uitgevoerd en dit doorgeven aan de Kustwacht. De Joke Dijkstra heeft een bemanningslid van de coaster overgenomen zodat ze zelf de schade konden zien. Na een uur toen de situatie stabiel was kon de Joke Dijkstra retour Den Helder.

De reddingboot van Vlieland en een Maritieme hulpverlener van Terschelling zijn stand-by gebleven. Later in de ochtend is het schip veilig in Harlingen aangekomen. Het andere schip is naar IJmuiden gestoomd.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Kordaat optreden brandweer Den Oever voorkomt erger bij brand binnenvaartschip

Redactie

Motorrijder zwaargewond, bestuurder bestelbus keerde midden op de Walvisvaardersweg Den Helder

Redactie

Alcomobiliste uit Middenmeer rijdt tegen boom op de Almereweg in Opperdoes, 28-jarige man uit Medemblik gewond naar het ziekenhuis

Redactie