Noordkop Actueel
Foto: Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

NOORDKOP – Kiproerbak met sperziebonen en rijst. Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Albert Heijn Kiproerbak met sperziebonen en rijst Kiproerbak met sperziebonen en rijst Uitprinten
Aantal: 4 Kooktijd:
Voedingswaarden: 570 K Calorieën 15 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 U heeft gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 750 g diepvries gebroken sperzieboon
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfiletreepjes1½ el
  • kerriepoeder
  • 450 g bamigroentepakket
  • 40 g verse selderij

Instructies

  1. Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bamigroente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.

© Albert Heijn / Allerhande

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Den Helder reageert in brief aan bewoners Prinses Margrietstraat over wateroverlast

Redactie

Weerbericht Noordkop: bewolkt maar ook zonnige perioden

Redactie

Weerbericht Noordkop: bewolkt en vrij zacht voor de tijd van het jaar

Redactie