Noordkop Actueel
Foto: Sabine van Erp
Algemeen

KBO-PCOB: Nu meer dan ooit, omzien naar elkaar

 NOORDKOP – Het advies van dit demissionaire kabinet om voorlopig niet naar opa en oma te gaan en niet met de kleinkinderen te knuffelen onder de kerstboom, zal bij menig senior keihard binnenkomen. Voor seniorenorganisatie KBO-PCOB is het daarom erg belangrijk dat iedereen extra zijn best doet om te blijven omzien naar elkaar.

Gusta Willems van KBO-PCOB: “Fijn dat er tijdens de coronapersconferentie speciale aandacht voor de oudere generatie werd gevraagd. Al is hetgeen wat gevraagd wordt, namelijk zo min mogelijk echt contact tussen de verschillende generaties te hebben, een grote opdracht. Willen we dit samen volhouden, jong en oud, moeten we met alternatieve methoden goed contact houden. Dus stuur een kaartje, bel elkaar een keer extra op en ga op een veilige manier op bezoek.”

KBO-PCOB is verder verheugd dat de boosterprikcampagne in een stroomversnelling komt en dat alle 60-plussers in principe de extra prik, voor het einde van dit jaar, kunnen krijgen. Willems: “Natuurlijk hadden we liever gezien dat dit nog eerder kon, maar dit is zeker goed nieuws. Nu maar hopen dat omicron geen roet in het eten gooit en dat deze boosterprikken voor mening senioren niet te laat komen.”

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Weerbericht Noordkop: wisselvallig en (mot)regen

Redactie

Vulkaanuitbarsting Tonga ook in de Noordkop waargenomen

Redactie

GGD: ‘Boosterprik in buitenland lastig voor registratie’

Redactie