Noordkop Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KNNV lezing over het ontstaan van fossielen

26 februari @ 13:30 - 16:00

Gratis toegang

DEN HELDER – De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert vandaag een interessante lezing over het ontstaan van fossielen. In zijn lezing geeft Erwin Kasper een overzicht van hoe fossielen ontstaan in de geologische geschiedenis van meer dan 3 miljard jaar geleden en de daarmee gepaard gaande enorme veranderingen op aarde.

Erwin Kasper verzamelt al sinds zijn jonge jaren mineralen en fossielen en is actief in het speuren naar overblijfselen uit een prehistorisch verleden. Hij heeft zich via zelfstudie zijn kennis over geologie en paleontologie eigen gemaakt. Nu hij gepensioneerd is wil hij deze kennis graag met anderen delen. Erwin is leider van de werkgroep Geologie van de Vereniging Amathysta te Zaandam. Hij is regelmatig op pad in binnen- en buitenland om te zoeken naar bijzondere mineralen en fossielen. Ook organiseert hij excursies voor werkgroepen geologie en verzorgt daarbij schriftelijke informatie.

Doelgroep/kosten: iedereen vanaf 15 jaar, gratis (vrijwillige bijdrage welkom), aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te krijgen via coördinator Tineke Broersen via info@regioalkmaar.knnv.nl

Reacties

Gegevens

Datum:
26 februari
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
Gratis toegang
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Helderse Vallei
Telefoon:
(0223) 61 25 55
E-mail:
info@deheldersevallei.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Helderse Vallei
De Helderse Vallei 9-11
Den Helder, 1783 DA
+ Google Maps
Telefoon:
(0223) 61 25 55
Bekijk de site van Locatie