Jeugdconsulent BPSW 19-09-2023

  1. Vacatures Den Helder
  2. Jeugdconsulent BPSW 19-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Jeugdconsulent bij gemeente Den Helder

Jeugdconsulent
32 - 36 uur | Den Helder | Maximaal € 4.537,-

Als jeugdconsulent voer je procesregie over casussen waarin jeugdhulp zit. Bij Den Helder werk je specialistisch, integraal en wijkgericht, wat inhoudt dat je werkzaamheden verricht waarbij van jou als jeugdconsulent wordt verwacht dat je contact hebt met inwoners en/of verwijzers en zorgverleners en dat je sociaal domein brede oplossingen voor problemen bedenkt die passen binnen de gegeven opdrachten en wet -en regelgeving.

Het voeren van procesregie betekent dat je de ''rode draad'' uitzet in gezinnen waarin complexe problematiek aan de orde is. Jij zet als jeugdconsulent de kaders neer, waarbinnen de hulpverlening zijn werk gaat doen. Jij behoudt het overzicht over de ingezette zorg en stuurt bij waar nodig.

Wat ga je doen

Als jeugdconsulent doe je onderzoek naar recht- en doelmatigheid van voorzieningen binnen het Sociaal domein en bedenk je specialistische oplossingen voor gecompliceerde problemen. Je voert regie en draagt zorg voor een goede integrale dienstverlening. Daarbij fungeer je als aanspreekpunt voor het team en externen over wet- en regelgeving op het Sociaal Domein.

Verder:

  • Verzorg je de communicatie tussen gemeente en derden;
  • Voer je overleg met collega's en externen over mogelijke oplossingen voor vraagstukken;
  • Signaleer je de ondersteuningsvraag en ondersteun je bij het vinden van een oplossing binnen het (wijk)netwerk (persoonlijk en professioneel);
  • Activeer je de inwoner in het ontdekken van eigen mogelijkheden (eigen kracht);
  • Ga je samen met de inwoner een ondersteuningsplan opstellen en verwerk je deze administratief;
  • Voer je regie op de uitgezette zorg (intensieve) procesregie;
  • Ga je bij een crisissituatie samen met de hulpverlener op pad om de crisis in het gezin oplossingsgericht aan te pakken.

Wie ben jij

Als jeugdconsulent beschik je over een afgeronde hbo opleiding (in de richting van SPH, MWD of vergelijkbaar) en ben je in het bezit van een SKJ-registratie. Ook heb je relevante werkervaring binnen het jeugddomein.

Je bent in staat om te normaliseren en kent de grenzen van de Jeugdwet. Als je ervaring hebt opgedaan bij een gemeente is dat een pre.

Als jeugdconsulent kan je goed communiceren op diverse niveaus, zowel binnen de gemeente als met onze samenwerkingspartners. Je kunt goed omgaan met de problematiek die zich voordoet bij crisissituaties.

Wat bieden wij

Wij bieden een afwisselende baan in een enthousiast team van collega's. Bij Den Helder staat het ontwikkelen van onze mensen voorop. Wij investeren dan ook maar al te graag in onze medewerkers. Als jeugdconsulent krijg je dus ook volop mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen, door o.a. het volgen van opleidingen.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken hebben wij in Den Helder helemaal omarmd. Dit zorgt ervoor dat jij de juiste balans kan houden tussen werk en wat je belangrijk vindt in je privéleven, zodat je wel een keer aanwezig kan zijn bij de schoolvoorstelling van je kind of in de middag kunt hardlopen.

Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal €4537,00 per maand op basis van een fulltime werkweek. Deze functie valt in schaal 9 CAO Gemeente.

Een andere aantrekkelijke voorwaarde is dat je gebruik kunt maken van 17,05% Individueel keuzebudget (IKB) bovenop het jaarsalaris. Dit kan je laten uitbetalen als extra inkomen of je kan je er extra verlof mee kopen voor die reis die je altijd al een keer had willen maken.

Over het team

De Helderse kernwaarden lef, vertrouwen en trots zijn ook verweven in ons team jeugd. Jij krijgt als jeugdconsulent veel vertrouwen vanuit je leidinggevende om verantwoordelijkheid te pakken binnen je eigen rol.

Daarnaast worden medewerkers met lef en initiatief zeer gewaardeerd en krijg je ook ruimte om deze initiatieven uit te werken.

Het team bestaat uit ongeveer 35 medewerkers; dit zijn consulenten, gedragsdeskundige, kwaliteitsmedewerkers, medewerkers zorgbemiddeling en beleidsmedewerkers. We zoeken steeds meer de integrale samenwerking op met andere teams in het Sociaal Domein en onze partners in het werkveld om de bewoners van gemeente Den Helder de beste zorg/ondersteuning te kunnen bieden.

Wil je liever eerst wat meer informatie? Bel dan naar () op . Wordt er niet opgenomen? Spreek je gegevens in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelConsulent Jeugd
Indicatie salaris (min – max]4537 – 4537
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.bpsw.nl/actueel/vacatures/jeugdconsulent-bij-gemeente-den-helder/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.