IT Manager Ministerie van Defensie 29-09-2023

 1. Vacatures Den Helder
 2. IT Manager Ministerie van Defensie 29-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

IT Manager

 • Locatie: Den Helder

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee. Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Wat ga je doen?

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word IT Manager van het Serviceteam Besturen & Overige Ondersteuning IT (BOO IT)

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Als IT Manager van ons Serviceteam BOO IT geef je leiding aan, faciliteer en ondersteun je (de teamleden van het) Serviceteam BOO IT en ben je de verbindende schakel naar het MT, andere teams van BOO IT en Serviceteams van andere productie afdelingen. Daarnaast is het van belang dat je voldoende IT technisch onderlegd bent zodat jij waar nodig ook de rol van meewerkend voorman op je kunt nemen. Samen dragen jullie als Serviceteam BOO IT zorg voor het technisch applicatie beheer van ruim 60 applicaties.

Wat ga je doen?

Als IT Manager van het Serviceteam Besturen & Overige Ondersteuning IT (BOO IT) geef je leiding aan een team dat dit jaar is opgericht. Naast dat je verantwoordelijk bent voor het draaiende houden van ruim 60 applicaties wordt er van jou als leidinggevende ook verwacht dat je verder gaat bouwen aan een team en de roadmap die er ligt. Eerste stap zal zijn inzicht verkrijgen en daarna de borging en uitbreiding van kennis, kunde en resources.

De te nemen stappen doe je vanuit het gedachtengoed van de afdeling BOO IT. Samenwerking met andere teams en het MT behoren dan ook tot je dagelijkse werkzaamheden.

Heb jij de technische IT kennis en leidinggevende kwaliteiten om alle facetten voor jouw team op de rails te houden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie zoeken we

 • Wat vragen we?
 • Wij bieden een uitdagende functie binnen een betrokken en specialistisch team. Waarbij de teamspirit al aanwezig is en er nog heel veel groei mogelijk is.
 • Daarvoor zoeken wij een IT Manager die weet waar hij/zij het over heeft op zowel technisch als leidinggevende vlak.
 • Een IT Manager die de samenwerking met zijn teamleden op zoekt en de verbinding weet te maken binnen de afdeling BOO IT en daar buiten.
 • Een IT Manager die bekend is met Agile werken en vanuit een gedachtengoed het team gaat positioneren binnen de afdeling.
 • Kortom een super mooie functie waar jij echt je meerwaarde kunt laten zien.

Opleidingseisen:

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur afgeronde HBO Bachelor opleiding in de richting van ICT of (technische) bedrijfskunde of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring, zo nodig toetsbaar in een assessment;
 • Gecertificeerd op 1 of meerdere applicaties of modules die relevant zijn voor het kennisdomein.

Ervaringseisen:

 • Je hebt kennis van en ervaring met Technisch applicatie beheer;
 • Je hebt kennis en ervaring met Agile, Scrum / Kanban, werken vanuit een Backlog;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het leidinggeven;
 • Uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden;
 • Slagvaardig en resultaatgerichte instelling;
 • Weet medewerkers te motiveren.

Ervaringswensen (kan ook on the job geleerd worden):

 • Kennis van en ervaring met HR processen.

Competenties:

Overig:

 • Inzicht in de aan zijn medewerkers toebedeelde projecten in samenhang met de verschillende disciplines daarbinnen;
 • Inzicht in taken, processen en organisatie van Defensie en de IV/ICT organisatie in het bijzonder;
 • Inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context dan de scope van de eigen projecten; Je bent gemotiveerd, nieuwsgierig en proactief in je vakgebied;
 • Je staat open om nieuwe kennis op te doen;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed;
 • Je bent bereid om de eed of belofte voor burgermedewerkers van Defensie af te leggen;
 • Je hebt een Nederlandse nationaliteit of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Dit is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland het recht geeft om in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden. Een vergunning is niet nodig voor werknemers uit landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en uit Zwitserland. Voor deze landen geldt een vrij verkeer van werknemers.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11
Minimum salaris: €4.050 bruto per maand
Maximum salaris: €5.550 bruto per maand
Contractduur Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
Aantal uren per week 38
Plaats Den Helder, Noord-Holland


Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 61.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit het Commando Materieel & IT (COMMIT), de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO)

Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en de flexibiliteit en diversiteit van het personeelsbestand. De belangrijkste capaciteiten van COMMIT zijn de kennis en

ervaring van ons personeel. Om de krijgsmacht sneller te voorzien van materieel en IT zetten wij naast technologische innovatie in op proces- en sociale innovatie op het gebied van projectvoering, inkoop en afstoting van defensiematerieel en personele en logistieke ondersteuning.

COMMIT levert de krijgsmacht het beste materieel en de beste IT

De afdeling Commando Materieel & IT

Waar ga je werken?

Jouw standaard werklocatie is Den Helder. Daarnaast werken er directe collega's in Maasland en in Utrecht, waardoor meerdere keren reizen per maand een onderdeel uitmaakt van jouw functie.

Binnen Defensie vinden wij het belangrijk dat er een goede werk - privébalans is en wij streven naar een 50/50 verdeling tussen werken op kantoor en vanuit huis. Uitgangspunt is hierbij minimaal 2 dagen op kantoor. Daarbij is vrijheid in het indelen van je uren zeker bespreekbaar.

Onder de Defensie-eenheid Joint Informatie Voorzienings Commando (JIVC) valt de afdeling Besturen & Overige Ondersteuning IT (BOO IT). Onze afdeling is samen met de andere productie afdelingen functionele en operationele IT dé defensieleverancier van complete systemen, applicaties, trainers en simulatoren voor de krijgsmacht in het betreffende domein. Onze afdeling BOO IT draagt op basis van diepgaande kennis van bedrijfsvoering gebruikers- en instandhoudingsprocessen bij aan de vertaling van eisen en wensen naar concrete specificaties, hetzij t.b.v. een eigen software-ontwikkeltraject dan wel t.b.v. een extern aan te besteden ontwikkelopdracht. De afdeling is daarnaast verantwoordelijk voor het in stand houden van deze systemen, trainers en simulatoren. We leveren (ook on site) support op de door de afdeling geleverde systemen. En wij leveren technische assistentie bij de implementatie en vervanging van deze systemen.

Het Serviceteam BOO IT is met name verantwoordelijk voor de instandhouding van het Applicatielandschap (ruim 60 applicaties). Het team is gericht op de gehele IT-cyclus van het plannen, voortbrengen, in stand houden en afstoten/uitfaseren van IT-toepassingen en -systemen voor de ondersteuning van operationele bedrijfsprocessen. Dit betreft Applicaties die geïnstalleerd zijn en onderhouden worden op Windows en Linux servers. Het adequaat oplossen van opgetreden verstoring, 2e en 3e lijn incidenten oplossen.

Voor de uitvoering van deze verantwoordelijkheid hebben we meerdere medior - en senior beheerders en technisch ontwerpers, waarbij de verhouding inhuur medewerkers en vast personeel (70% - 30%) uit balans is.

Een van de doelen van de IT Manager zal dus ook zijn om de continuïteit en kennis goed te borgen in het team, dit vraagt een ander evenwicht tussen inhuur en vaste krachten en evenwicht tussen de verschillende disciplines en niveaus binnen het team.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelIct Manager
Indicatie salaris (min – max]5550 – 5550
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)38 – 38
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/niet-militaire-vacatures/it-manager-11442

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.