Noordkop Actueel
Foto aangeleverd
Algemeen

Inschrijving Bloemendagen Anna Paulowna is geopend!

ANNA PAULOWNA – Van zaterdag 16 april t/m woensdag 20 april 2022 zal Anna Paulowna en omgeving weer volop in bloei staan en zal de 67e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. De afgelopen twee jaar konden de Bloemendagen wegens de pandemie niet doorgaan, het bestuur en deelnemers kijken dan ook reikhalzend uit naar de 67e editie aankomende april.

Mozaïek 
Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat in het maken van een mozaïek heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan.

Nevenactiviteiten
Naast de mooie versierde straten en kunstwerken in de tuinen, worden er rondom de Bloemendagen ook vele activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen, rommelmarkten, closet-sale, workshops en andere gezellige activiteiten.

Inschrijven
Wilt u dit jaar meedoen met de Bloemendagen? Ga samen met buren, vrienden en/of familie aan de slag en maak een mozaïek of versier de straat. De inschrijven is per 4 maart 2022 geopend via de website van de Bloemendagenhttps: www.bloemendagen.nl/inschrijven/. Voor het organiseren van een nevenactiviteit kunt u zich ook inschrijven via www.bloemendagen.nl/aanmelden-activiteit/

Prijzen
Vanaf 9.00 uur zaterdagmorgen rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs.  Op zal de prijsuitreiking zaterdag zijn. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze dag is de afsluiting van een gezellige week prikken en de start van vijf dagen fleurigheid in de Polder en omgeving!

 

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Wethouder Den Helder geeft startsein herinrichting straten en hofjes Kruiszwin 1 en 2

Redactie

Informatiemiddag bewoners Zuyderhorn en City Life Church Den Helder over komst vluchtelingen

Redactie

Ruim 600 euro voor Kika bij elkaar gebakken door kinderen van BSO Atlantis

Redactie