Noordkop Actueel
Justitie

Heftig conflict over bouwplan Gedempte Gracht Schagen

SCHAGEN –  Over het bouwplan voor de voormalige bakkerszaak aan de Gedempte Gracht 54 in Schagen is een heftig conflict ontstaan. Schagen Projectontwikkeling (SPO) zegt een overeenkomst te hebben met vader en zoon Stam, die ernaast twee panden hebben, maar Stam beweert dat er helemaal geen overeenkomst is.

De partijen zaten donderdag strijdbaar tegenover elkaar bij de rechter in Alkmaar. Advocaat Ursem van de projectontwikkelaar eiste dat Stam zich gewoon aan de afspraken houdt die zijn gemaakt. De deelname van Stam is van groot belang voor het slagen van het project.

Raadsman Ursem voerde aan dat Stam als donderslag bij heldere hemel zijn medewerking aan het project heeft opgezegd. Hij kwam met meerdere stukken die zouden aantonen dat de Schagenaar zich wel degelijk heeft vastgelegd aan het project.

Zoon Willem Jan Stam ontkende dat. Volgens hem is hij totaal niet op de hoogte gehouden van de voortgang van de plannen. De Schagenaar gaf toe dat hij in de zomer van 2019 een gesprek heeft gehad over het project. Hij zou toen hebben gezegd dat hij voor maximaal 150.000 euro wilde meedoen.

Stam schrok zich vervolgens een hoedje toen hij in een offerte las dat zijn bijdrage 570.000 euro bedroeg. Volgens hem heeft de ontwikkelaar hem misleid. Stam denkt dat hij moest meedoen aan het project vanwege de steeg bij zijn panden. Die zou toegang moeten bieden naar de parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners. De ondernemer zei dat de parkeerplaatsen hem nu zwaar op de maag liggen, omdat het zijn bedrijfsvoering zou dwarsbomen.

Stam zei dat het erg jammer is dat deze kwestie zo hoog is opgelopen. Volgens advocaat Ursem ligt de schuld hiervan bij Stam zelf.

De rechter geeft op 23 december zijn oordeel over het geschil.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Inwoner Den Helder (34) komt niet opdagen bij rechtszaak voor gewelddadige woningoverval

Redactie

Rechter wijst sluiting ‘Polen-hotel’ Anna Paulowna af

Redactie

Bewoner Tiny House Den Helder verliest zaak over bomenkap

Redactie