Noordkop Actueel
GroenLinks TOP 3 kandidatenlijst
Gemeenten Nieuws

GroenLinks Hollands Kroon gaat met Lilian Peters de verkiezingen in als lijsttrekker

HOLLANDS KROON – Maandag 20 december heeft de goed bezochte algemene ledenvergadering van GroenLinks Hollands Kroon in rap tempo de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen én het verkiezingsprogramma vastgesteld. Vijftien enthousiaste GroenLinksers staan op de lijst, die met unanieme stemmen werd vastgesteld. Lilian Peters (Hippolytushoef), de huidige fractievoorzitter, doet graag een tweede termijn in de raad. Twee nieuwkomers, Patrick Kool (Nieuwe Niedorp) en Maartje Bakker (Hippolytushoef), staan op plaats 2 en 3.

Lilian Peters is raadslid sinds maart 2018. Zij studeerde Maatschappijgeschiedenis in Delft en Rotterdam. Haar afstudeerscriptie gaat over de bewoners van het Joods Werkdorp in Slootdorp. Lilian heeft ruim twintig jaar gewerkt voor hulporganisaties in binnen- en buitenland. Daarna is zij opgeleid tot coach en communicatietrainer. Binnen GroenLinks was zij tot 2018 lid van de bestuurscommissie Amsterdam-Zuidoost. Tot half december was Lilian, naast haar raadslidmaatschap, bestuurslid van GroenLinks Noord-Holland.

Patrick Kool werkte jarenlang als verpleegkundige bij Defensie, stapte in 2005 over naar Justitie om uiteindelijk in de antroposofische zorg terecht te komen. Patrick is projectleider bij de Raphaëlstichting en veelal op Scorlewald in Schoorl te vinden. Daarnaast is hij als docent actief voor verschillende opleidingen. Hij studeert intuïtief coaching en regisseert diverse theatergezelschappen. In zijn vrije tijd is Patrick imker en sport hij graag.

Maartje Bakker studeert Milieukunde in Leeuwarden. Zij is graag bezig met het bedenken van innovatieve producten en zou in de gemeenteraad willen bereiken dat er meer gekeken wordt naar alternatieve opties in plaats van alleen de bekende. Als raadslid hoopt zij andere jongeren te motiveren om in te zien dat politiek ertoe doet en vooral om ook deel te nemen.

De kandidatenlijst is evenwichtig samengesteld en ook naar leeftijd mooi verdeeld. De twee jongste GroenLinksers op de lijst zijn Maartje Bakker en Daan Blokker (Nieuwe Niedorp). Daan staat op nummer 8. Hij studeert Leisure & Events Management in Leeuwarden. Hij is als voorzitter van de jeugdcommissie actief bij de Voetbalvereniging Nieuwe Niedorp.

De complete kandidatenlijst #GR2022:

 1. Lilian Peters (Hippolytushoef)
 2. Patrick Kool (Nieuwe Niedorp)
 3. Maartje Bakker (Hippolytushoef)
 4. Joop Laagland (Westerland)
 5. Erzsébet Thomasse (Den Oever)
 6. René Marchand (Oude Niedorp)
 7. Marianne Greiner (Lutjewinkel)
 8. Daan Blokker (Nieuwe Niedorp)
 9. Elly Kramer (Nieuwe Niedorp)
 10. Jan Meijles (Lutjewinkel)
 11. Margreet Kappelhof (Kolhorn)
 12. Jan Eichhorn (Barsingerhorn)
 13. Aries Zuidhof (Middenmeer)
 14. Jaap Wierdsma (Hippolytushoef)
 15. Peter Fekkes (Barsingerhorn)
Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Ondertekening voor appartementen Parallelweg Schagen

Redactie

Tienduizenden euro’s schade door vuurwerk in Hollands Kroon

Redactie

Den Helder start met de herinrichting van het noordelijk deel van Kruiszwin

Redactie