Noordkop Actueel
© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Albert Heijn Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst Uitprinten
Aantal: 4 Kooktijd:
Voedingswaarden: 590 K Calorieën 21 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 U heeft gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g sperziebonen
  • 25 g gember
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g half om half gehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl sambal manis
  • 100 ml water

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
  2. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
  4. Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.

Extra

combinatietip: Lekker met gebakken uitjes. vegatip: Vervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).

© Albert Heijn / Allerhande

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Stille tocht voor Sunnery Struik, omwonenden Fabrieksgracht Den Helder willen actie voor meer veiligheid

Redactie

Zes nieuwe gemeentelijke monumenten Den Helder

Redactie

“Meer Y-Bike” Fietsen doe je samen!

Redactie