Ervaringsdeskundige Herstelondersteuners RCO De Hoofdzaak 12-08-2023

 1. Vacatures Den Helder
 2. Ervaringsdeskundige Herstelondersteuners RCO De Hoofdzaak 12-08-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Ervaringsdeskundige herstelondersteuners

Claudia heeft een angststoornis en durft niet te reizen met de bus, waardoor ze niet op bezoek kan bij haar zus. Eens per week komt een ervaringsdeskundige van De Hoofdzaak langs. Bij de ervaringsdeskundige kan ze haar verhaal kwijt. De ervaringsdeskundige vertelt hoe het zelf is gelukt om in herstel te komen. Dit geeft Claudia hoop en moed om stappen te zetten in haar herstel. Gaandeweg lukt het Claudia om vooral haar kracht en motivatie te voelen, de angsten worden minder belemmerend. Claudia is zo trots als ze voor het eerst weer met de bus op stap is gegaan, en haar zus een bezoekje heeft gebracht.

Voor ons team in regio Kop van Noord-Holland zijn wij op zoek naar ervaringsdeskundige herstelondersteuners in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Geeft het jou een goed gevoel om mensen te zien groeien? Vind je het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn? Heb jij zelf ervaring met psychisch kwetsbaar zijn en wil je jouw ervaring inzetten om anderen individueel te ondersteunen? En ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar jij zelf ook persoonlijk kunt groeien? Kom dan als vrijwilliger in het TED team ( Dichtbij) bij De Hoofdzaak in De Kop van Noord-Holland!

Wat ga je doen

 • Als je zelf een psychische kwetsbaarheid hebt (gehad), weet je hoe ontwrichtend dit kan zijn. Als herstelondersteuner begrijp je goed waar mensen tegen aan lopen, en hoe eenzaam dit kan zijn. Je gaat als ervaringsdeskundige iemand met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in zijn of haar herstelproces.
 • Je hebt gesprekken met mensen die contact opgenomen hebben met De Hoofdzaak omdat ze graag contact willen met een ervaringsdeskundige. De afspraken kunnen plaatsvinden bij mensen thuis, tijdens een wandeling, in het buurthuis of op onze mooie locatie. We kunnen samen kijken wat jij plezierig vindt.
 • Hoeveel tijd je erin steekt kan in overleg, afhankelijk van jouw behoefte en beschikbaarheid. Sommige vrijwilligers hebben eens per week een afspraak, sommige vrijwilligers hebben meerdere afspraken per week. Net wat bij jouw agenda past.
 • In het begin werk je samen met een ervaren vrijwilliger. Als je er klaar voor bent, kun je soms samen, maar mogelijk ook alleen op pad. Alles uiteraard in overleg.
 • Voor deze leuke en waardevolle functie zoeken wij iemand die bereid is om onze gratis cursussen in ervaringsdeskundigheid te volgen, tenzij je al opgeleid bent.
 • Als ervaringsdeskundige kun je je goed inleven in anderen en ben je in staat om je eigen ervaring te gebruiken. Je kunt je kwetsbaar opstellen en je ziet dit als kracht.

Wie ben jij

 • Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken.
 • Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen.
 • Je bent op zoek naar vrijwilligerswerk waarin je betekenisvol kunt zijn voor anderen.

Wat De Hoofdzaak jou biedt

 • Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen!
 • Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen.
 • Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed.
 • Je werkt in een warm en bevlogen team.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://rcodehoofdzaak.org/nieuws/vacatures/vacature-ervaringsdeskundige-herstelondersteuners-hollands-kroon-en-schagen/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.