Noordkop Actueel
Deze boom miste op een haar na de auto (Foto: RV Fotografie)
Algemeen

Enorme ravage door Eunice, bomen knapten als luciferhoutjes, daken en gevels zwaar beschadigd, maar Lange Jaap staat nog

NOORDKOP – Eunice  heeft een spoor van verwoesting achtergelaten. Werd er door velen op de social media nog lacherig gedaan toen het KNMI code oranje uitgaf en later vrijdag zelf code rood uitgaf bleek het al snel gedaan te zijn met het lachen toen de eerste stormschademeldingen binnenkwamen.

Op het laatst kwamen er zoveel meldingen binnen dat 112 overbelast raakte en de politie via een NL-alert de mensen opriep om niet meer naar 112 te bellen maar naar een ander nummer.. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten op de dijk naar Lelystad, 145km/u maar in Wieringerwerf werd gelijktijdig een rukwind van 118km/u gemeten. Den Helder registreerde net zoals heel veel andere stations in Noord-Holland Noord ook regelmatig windvlagen van ver boven de 100km/u.

Alleen al in Den Helder hebben veel bomen het loodje gelegd of zullen binnenkort moeten worden weggehaald omdat ze een gevaar vormen voor de omgeving. In de Wieringermeer alleen al zijn tientallen bomen omgevallen of ontdaan van vele takken.

Daken en gevels van woningen zijn zwaar beschadigd en ook diverse auto’s zijn rijp voor de sloop door omgevallen bomen en zware takken die op deze auto’s zijn gevallen.

Voor vandaag blijft het KNMI waarschuwen voor windvlagen tot 95km/u dus blijf het in de gaten houden.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Koggenrandweg Wieringermeer is de nieuwe dumpplaats voor afval geworden

Redactie

Mozaïek Peter R. De Vries Nederlands Kampioen Bloemendagen 2022

Redactie

Weerbericht Noordkop: bewolkt en buien

Redactie