Noordkop Actueel
Kirsha de Vries Joke Kruit Manon Verblaauw Co Wiskerke (Foto aangeleverd)
Sport

Eindelijk weer een ouderwetse Schager Wijkenlopen

SCHAGEN – Dit jaar goed nieuws voor de Schager Wijkenlopen. Na twee coronajaren kunnen de deelnemers weer massaal aan de start verschijnen. Niks ieder op zijn eigen tijdstip een rondje wandelen of rennen, maar klaar voor de start…!? Go! Ook wethouder cultuur en sport Joke Kruit is heel blij dat dit evenement na twee jaar pauze weer mogelijk is. De organisatie is een samenwerking van TAS ’82, Team Sportservice en Omring.

De Schager Wijkenlopen is een sportief loopevenement, ook voor de recreant. Vijf donderdagavonden in mei en juni kunnen wandelaars en hardloper meedoen aan deze recreatieloop. Wethouder Joke Kruit: “Wat nieuw is, is een rondje van 2,5 kilometer met je rollator. Daarom is het nu ook echt voor iedereen toegankelijk. Dit past bij Schagen als inclusieve gemeente.”

Tekst gaat verder onder de foto

Monique met zoon (foto aangeleverd)

Schagen is voor dit evenement in zes wijken verdeeld. De eerste Wijkenloop is donderdag 12 mei in de wijk Groeneweg. Daarna volgt 19 mei wijk Hoep Noord en Zuid. Op 26 mei is de loop door het centrum van de stad Schagen, op 9 juni in Waldervaart, 16 juni Nes Noord en tenslotte op 30 juni in Muggenburg. “Het doel van deze Wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten en daarnaast is het gezond om lekker te bewegen”, aldus wethouder Kruit.

Prijzen te winnen

Organisatoren Team Sportservice, TAS ’82 en Omring zien, net als de wethouder, graag een flinke deelname van scholieren van de basisscholen. “De school die over alle avonden de meeste leerlingen kan laten meedoen, krijgt een beweegkist van ons. De kinderen die vier podiumplaatsen halen, krijgen een gratis lidmaatschap bij atletiekvereniging TAS’82”, licht Manon Verblaauw van Team Sportservice de prijzen toe.

Tekst loopt door onder de foto

Wijkenloop met je voetbalteam (foto aangeleverd)

Langs de Beweegroutes

De loop gaat in alle zes wijken langs de Beweegroutes, uitgezet met duidelijke witte pijlen op de grond of op een bord. Een initiatief dat voortkwam uit het Sportakkoord. De routes zijn ongeveer 2,5 kilometer. “Je kunt dus kiezen of je de route een keer wandelt of meerdere keren rent. Dat maakt het nog uitdagender. En ga vooral met iemand samen op pad. Dat motiveert nog meer om door te gaan of een rondje extra te rennen”, motiveert Co Wiskerke van TAS ’82. “Ik hoop ook dat zoveel mogelijk mensen in de laatste wijk meelopen. Want na afloop drinken we nog gezellig wat met elkaar om te vieren dat het tiende editie was.

Meer weten over de wijkenlopen? Bel Co Wiskerke 06-51777836.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Zeildagen voor mensen met beperking

Redactie

Evelien Vijn tweede op de 1500 meter

Redactie

Evelien Vijn probeerde het maar kwam tekort op de massastart Calgary

Redactie