Noordkop Actueel
Een nieuwe school voor de leerlingen van De Lichtlijn in Den Helder.
Gemeenten Nieuws

€ 3.809.000,- voor vernieuwbouw gereformeerde basisschool De Lichtlijn

DEN HELDER – Het college van Den Helder gaat de gemeenteraad vragen een krediet van € 3.809.000,- beschikbaar te stellen voor vernieuwbouw van de gereformeerde basisschool De Lichtlijn in Den Helder.

De gemeente Den Helder stelt jaarlijks op basis van haar wettelijke taak de voorziening huisvesting onderwijs vast. In dit huisvestingsprogramma wordt geld beschikbaar gesteld voor de voorzieningen onderwijshuisvesting in het primair en (voortgezet) speciaal onderwijs.

De gemeente Den Helder heeft in het programma 2022 voorzieningen opgenomen voor o.a. huurvergoeding, gebruik eigen gymzaal en het verwijderen van gietijzeren afvoeren bij de Spinaker. Voor De Lichtlijn is in het programma 2022 de vernieuwbouw opgenomen en ook voor basisschool De Vloedlijn is 1.360.000 euro opgenomen voor renovatie. De gemeente Den Helder heeft een paar aanvragen afgewezen omdat deze niet onder de financiële verantwoordelijkheid vallen van de gemeente Den Helder.

Verduurzaming

Met het krediet wil de gemeente Den Helder beide scholen gaan verduurzamen al zal De Lichtlijn een veel grotere renovatie tegemoet kunnen gaan zien, voor De Vloedlijn is het enkel een renovatie.

De gemeenteraad zal binnenkort haar oordeel vellen over de aanvraag voor het krediet.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Voorstel uitbreiding van de Leegstandsverordening Visbuurt, Van Galenbuurt, Oostsloot en Centrum Den Helder

Redactie

Woononderzoek 2022 Nieuwe Niedorp en Winkel

Redactie

Jip Pankras lijsttrekker Senioren Hollands Kroon

Redactie