Noordkop Actueel
Greiner en Blankenzee - EK 2018
Sport

Denise Blankenzee en Samantha Greiner naar de World Games in Amerika

JULIANADORP – Van 8 t/m 11 juli gaat het team in Birmingham (VS) de strijd aan met de absolute wereldtop. Daarbij is het team onderdeel van The World Games NL, de Nederlandse equipe die tijdens de World Games in diverse sportdisciplines in actie komt.

Het team bestaat uit Denise Blankenzee (foto rechts, 22), Samantha Greiner (foto links, 29) en coach Mariska van den Bos. Het team neemt deel aan een Singles Event en een Doubles Event, waaraan in totaal 16 landen deelnemen.

Denise Blankenzee

Denise Blankenzee staat al jaren bekend als één van de grootste Nederlandse bowlingtalenten. In 2017 maakte Blankenzee haar status waar door Europees jeugdkampioene te worden. In datzelfde jaar maakte zij als 17-jarige haar debuut bij de senioren tijdens de WK in Las Vegas. Inmiddels combineert Blankenzee bowlen en haar studie in Amerika, het bowlingland bij uitstek, waar ze dagelijks met haar sport bezig kan zijn op het hoogste niveau. 

Samantha Greiner

Net als Blankenzee groeide Greiner op in Julianadorp. Het tweetal kent elkaar dan ook door en door. Na een korte pauze is Greiner sinds 2017 weer een vaste waarde in de Nederlandse selectie, waarmee ze op de EK 2018 de bronzen medaille in het team event wist te winnen. Bijzonder detail: de moeder van Greiner, Ross, heeft namens Nederland de enige bowlingmedaille van de World Games in handen. In 2001 won zij zilver tijdens de World Games in Akita, Japan. Voor Greiner junior maakt dit haar deelname aan de World Games extra bijzonder.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Wieringermeer stuurt DZS puntloos terug naar Wijdewormer, Thijs Boersma matchwinnaar

Redactie

Koploper Zeemacht ten onder tegen Wieringerwaard

Redactie

Evelien Vijn zegt af voor de 5000 meter, ‘ik heb tijd nodig om uit te rusten’

Redactie